Mirkļu konservācija - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Saprāta balss

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Politinformācija 16. Mar 2007|10:36

macabre
Zinu, zinu, visiem jau pieriebies, bet šis mani vakar sasmīdināja līdz asarām:


Uzzini, ko laikraksti šodien raksta par Ventspils mēra Aivara Lemberga apcietināšanu! 

Daži no spilgtākajiem citātiem:

"Jāsecina, ka prokuratūras rīcībā ir jābūt argumentētiem pierādījumiem, ja jau tā ir ķērusies klāt tik lielai zivij kā Lembergs. Kā intervijā Db deva mājienus savulaik Lemberga uzticamības persona Rūdolfs Meroni, tas, kas pašlaik vērojams saistībā ar Lembergu, ir nežēlīga un aukstasinīga cīņa par ietekmes pārdali Ventspils tranzītbiznesā, kurā ne pēdējo vijoli spēlē Lemberga bijušie cīņubiedri, kas tagad acīmredzot ir kļuvuši par pretiniekiem. Iespējams, ka tieši viņi ir snieguši to informācijas posmu, kas ļāvis ģenerālprokuratūrai celt apsūdzības pret Lembergu," tā redakcijas viedoklī raksta laikraksts Dienas bizness.

Laikraksta Diena komentārs Hūtes noriets (Aivars Ozoliņš): "Tā kā Lembergs darbojas ēnu zonā, kurā bizness neatdalāmi saplūdis kopā ar politiku, viņa krišana neizbēgami mainīs ne tikai pašreizējo politisko spēku samēru, bet ilgākā laika posmā arī politisko kultūru valstī. Diemžēl politiskās vides attīstība Rietumu demokrātiskajām valstīm pašsaprotamu uzvedības principu un atbildības standartu virzienā Latvijā drūmi atpaliek no tiesiskuma attīstības. Pat nerunājot par Lemberga kabatas "zaļo zemnieku" bezprincipu ķīseli, kas pēc sava "premjerministra amata kandidāta" aizturēšanas paziņoja, ka "nenorobežosies" no Lemberga, tas atkal jau bija pats valdības vadītājs un pašpasludinātais "stabilitātes garants" Aigars Kalvītis (TP), kas nodemonstrēja viņa vadītās "elites" galvās valdošo morālā relatīvisma un politiskās bezatbildības putru, kurā vienkop sajukusi politiskā un kriminālatbildība, bet Saeimas vēlēšanas joprojām šķiet esam bijušas "referendums" par uzticību šai koalīcijai."

Neatkarīgās Rīta Avīzes komentārs Ambrāžas kulminācija (Māris Krautmanis): "Lembergs Kuldīgas rajona tiesā tā saucamajā grinbergu lietā savā aizstāvības runā ir sabrucinājis visu Ģenerālprokuratūras sacerētās apsūdzības konstrukciju, sējumu pa sējumam, teikumu pa teikumam atspēkojot katru pret viņu vērsto apgalvojumu, tiesas vaiga priekšā arī spilgti atspoguļojot apsūdzētāju paviršības, putrošanos datumos, faktos, likumu pantos un likumu nezināšanu. Lai kādu pamatojumu būtu izdomājuši represētāji kā ieganstu Lemberga aizturēšanai, patiesais iemesls ir cits. Redzot, ka ļoti drīz visai sabiedrībai taps zināms, ka no 15 sējumos sarakstītajām šausmām par smagajiem kriminālnoziegumiem nav pat viena pusteikuma, kuru tiesa varētu paņemt, lai rakstītu notiesājošu spriedumu; redzot, ka godīgā tiesiskā vidē un sacensībā Lembergs ir izrādījies pārāk ciets rieksts, lai viņu vinnētu, represīvās iestādes ir bijušas spiestas ķerties pie galējām metodēm – apturēt, aizturēt, uzlikt rokudzelžus, ielikt pagrabā, lai mēģinātu oponentu iebiedēt, demonstrētu savu varu."


Aizlienēts no db.lv
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.