lllapsinja

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:21: Sēžu un mēģinu izburties cauri tai dekrēta fīčai un visām samaksām ko saņemšu.
Jo tālāk, jo dziļākā purvā. Neko nesaprotu. Kas? Kur? kad man jādara?

Tags:

Comments

[User Picture]
From:[info]daciiit
Date:14. Oktobris 2009 - 21:06
(Link)
kas tieši tevi interesē, nu tobiš kādi jautājumi :)?
[User Picture]
From:[info]lllapsinja
Date:14. Oktobris 2009 - 21:17
(Link)
Dekrēts sākas no 30 nedēļas?
Ārsts man dos B lapu un kur man viņa jānes/
Kādas naudas man pienākas/piešķirs? Un kad es viņas sanemšu?
Es pat nezinu..ko vēl esmu aizmirsusi? :)
[User Picture]
From:[info]daciiit
Date:14. Oktobris 2009 - 23:34
(Link)
Dekrētā, saulīt, tu vari iet, sākot no 30 nedēļas,jo tad tev būs lielākas naudiņas - tobiš par pilniem 6 mēnešiem. Es personīgi aizgāju no 31 nedēļas, jo man tā ieteica ārste - protams, tikai tad, ja nav nekādu problēmu un sliktas pašsajūtas. Saņemot B lapu, tu viņu aiznes līdz darbam, tur tev uzliks zīmodziņu un parakstu, tad ej uz savu VSAA, tur iesniedz šito B lapu un iesniegumu par maternitātes pabalstu. Maternitātes pabalstu aprēķinās vidējo naudiņu no pēdējiem 6 mēnešiem, kad strādāji, neskaitot 3 mēnešus līdz dzemdībām. To izmaksās 2 daļās - pirmā daļa pirms dzemdībām, otrā daļa pēc dzemdībām, kad tu noslēgsi B lapas pagarinājumu - to tev izsniegs ginekoloģe, kad iesi uz apskati. Nu respektīvi tā, pieņemsim, ka vidēji mēnesī tev sanāk 200 ls, tātad par 6 mēnešiem tev ir 1200ls. To 1200 sadala uz pusēm, tātad ejot dekrētā tu saņemsi 600ls un pēc mazās piedzimšanas tu saņemsi otru pusi. Izmaksā ilgākais pēc mēneša,bet principā 2 nedēļu laikā tev naudiņa ieripo kontā. Tas ir līdz mazulītei viss. Kad mazā piedzimst, noformē viņai dzimšanas apliecību un no RD pienākās 100ls piedzimšanas pabalsts (par šito uz sitiena nepateikšu, vai vēl ir, bet paprasīt tu vari), tur tev nekas nav jānes, bet aizpildot to apliecību tev paprasīs konta nr. Tālāk, tu ej pie ginekoloģes un noslēdz B lapas pagarinājumu (es gāju uz pārbaudi pēc 6 nedēļām, jo naudiņa nedega, bet to var izdarīt arī ātrāk, ja ir varēšana un vēlēšanās). Ar noslēgto lapu atkal uz darbiņu un viņi tev liek rakstīt iesniegumu par dekrētu, plus paraksta to slimības lapu. Ar slimības lapu atkal ej uz VSAA, tur tev jāraksta iesniegums vecāku pabalstam (ir 70% no mēneša vidējās algas, respektīvi tas, kas tev katru mēnesi sanāk uz rokas, tik arī aptuveni ir), bērnu kopšanas pabalstam (8ls līdz gada vecumam, pēc gada būs 38ls), un bērnu piedzimšanas pabalstam (296 ls par bērnu),plus paternitātes pabalstu tētim, kas ir 10 dienas un jāizmanto 2 mēnešu laikā kopš mazā piedzimšanas (tur viņam darbā jāraksta iesniegums, ka viņš uz 10 dienām iet atvaļinājumā), tas ir 100% no vidējās viņa algas, āāā un vēlreiz maternitātes pabalstam iesniegums, tad tu saņemsi otru pusīti no tās lielās naudas. Tāaks, tagad iepostošu un apskatīšu, kādu neskaidru palagu es te uzcepu :)
[User Picture]
From:[info]daciiit
Date:14. Oktobris 2009 - 23:36
(Link)
nepiefiksēju, ka rakstu tā, it kā tev būs meitiņa :). Un jā, lai tajā VSAA tev nav jāraksta visi tie iesniegumi, izprintē viņus no mājas lapas (www.vsaa.lv) un aizpildi mājās - atkritīs lieka papīru rakstīšana tajās piebāztajās telpās.
[User Picture]
From:[info]daciiit
Date:14. Oktobris 2009 - 23:37
(Link)
ja vēl kas uzjautājams - droši :). Un kā lai es tev karti atdodu :(?
[User Picture]
From:[info]lllapsinja
Date:15. Oktobris 2009 - 09:30
(Link)
par to karti mums ta kā būtu jāsatiekas :)
Šonedēļ man galīgi nesanāk, darba nenormāli daudz un jau rīt braucam prom uz Cēšīm.
Kur tev labākais rajons?
[User Picture]
From:[info]daciiit
Date:15. Oktobris 2009 - 11:31
(Link)
Man der gan pārdaugava, gan centrs :). Un nākamnedēļ no trešdienas sākot (pirmdien man te beibei operācija, tad otrdien lai atiet varam) esmu pieejama :))!
[User Picture]
From:[info]lllapsinja
Date:15. Oktobris 2009 - 19:47
(Link)
man principā arī abi varianti :)
Ziepniekkalnā džīvoju un strādaju, centra ar itin viezi parādos :)
[User Picture]
From:[info]daciiit
Date:16. Oktobris 2009 - 11:55
(Link)
Da laaabi :D, es arī dzīvoju Ziepniekkalnā :D :D :D, nu precīzāk gan pie 2. slimnīcas, bet vienalga tas takš tepat ir :D! Tā kā satikties toč nebūt problēma :D!!!
[User Picture]
From:[info]lllapsinja
Date:15. Oktobris 2009 - 09:28
(Link)
Jā, jā...mazā :)
Ceru ka 1dien uzzināšu būs mazā vai mazais :)
[User Picture]
From:[info]lllapsinja
Date:15. Oktobris 2009 - 09:28
(Link)
Nu apmēram ir skaidrs, paldies :)
Powered by Sviesta Ciba