(no subject)
Mar. 24th, 2010 | 11:16 am
no :: gaa_gaa
Kad es saņemos taisīt,tad parasti taisu lielu katlu,tad nu proporcijas ir tādas:
3 Burkāni
1 sīpols
6-7 lieli kartupeļi
1 Dzintariņa kausētais siers
apm 100 g parasta siera vai Toasty siera
zaļie zirnīši
50 g sviests
Ikausē sviestu,tam pievieno sarīvētus burkānus un sagrieztu sīpoli. Kāmēr tie sautējas paralēli mizo kartupēlus un kādā citā traukā uzvāri ūdeni. Kad sīpoli un burkāni kļūs tādī kā caurspīdīgi,lej klāt ūdeni un pēc tam arī samērā smalki sagrieztus kartupeļus. Kad kartupeļi mīksti,vari sastampāt vai sablenderēt visu masu, tadliec klāt abus sierus un zirnīšus...apm 3-5 min uz zupa ir gatava.Vasarā vel gatavai zupai pa visru var uzkaisīt dilles un atstāt mazliet,lai ievelkas
3 Burkāni
1 sīpols
6-7 lieli kartupeļi
1 Dzintariņa kausētais siers
apm 100 g parasta siera vai Toasty siera
zaļie zirnīši
50 g sviests
Ikausē sviestu,tam pievieno sarīvētus burkānus un sagrieztu sīpoli. Kāmēr tie sautējas paralēli mizo kartupēlus un kādā citā traukā uzvāri ūdeni. Kad sīpoli un burkāni kļūs tādī kā caurspīdīgi,lej klāt ūdeni un pēc tam arī samērā smalki sagrieztus kartupeļus. Kad kartupeļi mīksti,vari sastampāt vai sablenderēt visu masu, tadliec klāt abus sierus un zirnīšus...apm 3-5 min uz zupa ir gatava.Vasarā vel gatavai zupai pa visru var uzkaisīt dilles un atstāt mazliet,lai ievelkas