Skaņa

« previous entry | next entry »
Maijs. 7., 2012 | 08:19 pm

Nopirku ASUS Xonar DG skaņas karti (~25LVL), kas esot ļoti labs budžeta variants tiem, kas skaņu bauda izmantojot austiņas. Skaņas kartei ir iebūvēts austiņu pastiprinātājs un dolby-heaphone atbalsts (ļauj stereo austiņām izdot pozicionālu skaņu, kas noder geimos).

Notestēju uz mūziku un esmu pozitīvi ielīksmots. Man bija bažas, ka nekādu atšķirību tāpat nesajutīšu un tas viss būs piķis vējā. Taču nē, atšķirība ir. Klausoties klusu mūziku praktiski nekādu atšķirību nav, taču pagriežot to visu lietu skaļāk vienā gadījumā viss aiziet biezā putrā, otrā gadījumā skaņas paliek dzidras un nesajūk kopā. Rezultātā, klausoties mūziku skaļāk, es varu sadzirdēt detaļas, kuras iepriekš bija par klusu vai saplūda kopā ar visu pārējo.

Iesaku.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {7}

CannibalSmith

(bez virsraksta)

from: [info]cannibalsmith
date: Maijs. 8., 2012 - 12:39 pm
Link

Vai pa ceļam sanāca izpētīt, kāpēc USB austiņas ir tik nepopulāra ierīce? Tas ir: viss signāls ir digitāls līdz pat pašām austiņām, kurās tad ir iebūvēta visa maģija. Tādas varētu iespraust pilnīgi jebkur, it īpaši laptopos, kam nav expansion slotu pro skaņu kartei. Also, imunitāte pret interferenci vadā starp datoru un austiņām.

Atbildēt | Diskusija


Jānis Sprukts

(bez virsraksta)

from: [info]lich
date: Maijs. 8., 2012 - 02:09 pm
Link

Interference ir mīts un maģiskais digital-to-analog konverters lielākajā daļā usb austiņu ir mazliet nožēlojams (un ja nav, tad tās austiņas maksā astronomiski).

Don't get me wrong - usb austiņas nav slikta izvēle. Bet man jau bija puslīdz labas parastās austiņas un gribēju pārbaudīt vai tiešām haips ap skaņas kartēm un austiņu pastiprinātājiem ir pamatots.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


CannibalSmith

(bez virsraksta)

from: [info]cannibalsmith
date: Maijs. 8., 2012 - 02:14 pm
Link

Vai tev ir nojausma, kāpēc tā pati mikrene iebūvēta austiņās uzreiz maksā astronomisku naudu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jānis Sprukts

(bez virsraksta)

from: [info]lich
date: Maijs. 8., 2012 - 05:32 pm
Link

Es pieļauju, ka atslēga ir izmērā. Datorā var par vietu neuztraukties, bet austiņās pieejamā vieta uzreiz sagādā izaicinājumu.

Plus, labas austiņas pašas par sevi maksā dārgi. Pievienojam vēl nelētu mikroshēmu un rezultāts ir pavisam dārgs.

Profi gan saka, ka visforšākais variants esot atsevišķa iekārta, kas stāv starp austiņām un PC, kurai pa vienu galu nāk iekšā usb un pa otru galu nāk ārā sulīgs analogais signāls. Piemēram: http://centrance.com/products/dacport/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


CannibalSmith

(bez virsraksta)

from: [info]cannibalsmith
date: Maijs. 8., 2012 - 06:17 pm
Link

Šitāds te pa piecīti salidzini.lv. Skrūvgriezis, lodāmurs un līmlente, un man ir neglītas USB austiņas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


CannibalSmith

(bez virsraksta)

from: [info]cannibalsmith
date: Maijs. 8., 2012 - 06:33 pm
Link

Divkāršo cenu un gabarītus un iegūsti SoundBlaster Play. Ieguvums ir 90 dB signal-to-noise 80 vietā. Diminishing returns much?

Man ir aizdoma, ka dārgā gala skaņu sistēmas nav kvalitatīvākas, bet gan vienkārši mazliet izkropļo skaņu, lai subjektīvi labāk izsklausās. Līdzīgi kā tās MegaBass pogas uz dažādiem pastiprinātājiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jānis Sprukts

(bez virsraksta)

from: [info]lich
date: Maijs. 9., 2012 - 11:16 am
Link

DB skala ir logoritmiska - katri 3dB principā dubulto skaļumu. Respektīvi starp 90dB un 80dB ir vairāk kā astoņkārša atšķirība. Bet nu signal-to-noise ratio un skaņas kropļošanas līmenis nav vienīgie

kvalitātes rādītāji...

Bet ne jau tas vai pastāv atšķirības kvalitātē starp dažādas cenas tehniku te ir galvenais jautājums. Jautājums ir vai šīs atšķirības iespējams sajust ar neapbruņotu ausi. Iepriekš man šķita, ka tas viss ir

bullšits un tam ir nepieciešami mērinsrumenti, lai vispār kaut kādas atšķirības reģistrētu. Es, piemēram, biju testējis kompresijas ietekmi uz skaņas kvalitāti. Es biju mēģinājis saprast vai ir atšķirība starp 192Bps un 320Bps mp3 failiem un konstatējis, ka ja arī ir, tad es viņu nejūtu. Ok, 96bps mp3 skan konkrēti metāliski, bet virs 192bps vairs īsti es neko atšķirt nevarēju. Pārnesot šo vingrinājumu uz tehniku, tagad kad man ir puslīdz ok austiņas un laba austiņu skaņas karte ar iebūvēto austiņu pastiprinātāju, es varu apgalvot, ka atšķirība ir jūtama (ne tā ka "OMG, kā es iepriekš varēju dzivot!", bet tā ka "Ok, es jūtu, ka šitas šits tiešām ir labāks."). Skaļa skaņa ir skaidrāka un kā izrādās nav tik nogurdinoša kā klausoties ar iebūvēto skaņas karti un austiņām vai caur tumbām (PC --digitālais_vads--> Resīvers --analogie_vadi--> tumbas).

Atbildēt | Iepriekšējais