November 11th, 2012

Atradu burvīgu filmu The Great Global Warming Swindle.
Protams, ir grūti neņemt vērā vidi, kurā esmu uzaugusi un strādājusi, bet arī tīri personisko uzskatu dēļ, vienmēr ir gribējies uzšaut ar ģeogrāfijas grāmatu pa pakausi, tiem kas bļauj "globālā sasilšana lalalalalā". Pirmkārt jau klimata pārmaiņas nevis globālā sasilšana (man ir klusa cerība, ka pēdējā vasara daudzus no šī netikuma būs izārstējusi).
Otrkārt, cik neiedomājami iedomīgam ir jābūt cilvēkam, lai domātu, ka mēs esam tie, kas sadirš klimatu un liek kust nabaga ledājiem. Newsflash - ledus kūst! Tas ir tas, ko ledus ir darījis pēdējos 12 000 gadus un šaubos, ka nabaga tā laika cilvēki kurināja tik daudz ugunskuru, ka ierosināja ledus laikmeta beigas*.
Un vietā, kur zinātnieku onkulis stāstija, ka veisksmīgākais veids, kā projektam iegūt naudu, ir iepīt tur klimatu un globālo sasilšanu, sāku rēkt pilnā kaklā. Tas ir smieklīgi tāpēc, ka tā ir patiesība! Es esmu redzējusi kā cilvēki to dara, jo viņiem gluži vienkārši nav izejas. Citas vides sfēras mirst bada nāvē, kamēr klimatniekiem vajag tikai mācēt pareizi paprasīt.
Es, protams, nesaku, ka tagad visu vajag topīt ar oglēm un mazutu**, kakāt savā akā jebkurā gadījumā ir stulbi, bet beigt skandināt vienu un to pašu un padomāt teiksim par to, kāpēc mūsu reņģēs ir kadmijs, kāpēc jūras krastā var atrast nosprāgušas kaijas, kam pilns kuņģis ar plastmasu. Un varbūt beidzot beigt likt visas olas klimata groziņā. Cilvēkiem liekas smieklīgi visādi mākoņstūmēji, bet tas, ko klimata entuziasti pauž ir gandrīz vai tas pats - ja mēs visi sadotos rociņās, tos mākoņus tomēr varētu pastumt. Ņihuja. Bišķi lielāka saules aktivitāte, pāris vulkāni Islandē un var visas CO2 emisiju kvotas nolaist podā.



---------
* atgādinājums sev - pajautāt tēvam, cik daudz CO2 vajadzētu saštancēt, lai atkausētu visu Latvijas teritoriju no 2 km biezas ledus kārtas (šis varētu kļūt par labu ģimenes joku).
** no otras puses - nav jābūt politologam, lai saprastu, kas ir lobējis ideju par pilnīgu pāreju uz gāzi.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.