December 19th, 2010

Maģistrs jā.



Deniss Reiders, jeb kāpēc amerikāņi var, un bieži vien arī nonāk katarsē, izdzirdot burtu virknējumu BTK.


Un te es likšu video uzskates materiālu, jo man ir slinkums tulkot un te jau viss ir izstāstīts, turklāt, kā saka, labāk vienreiz redzēt nekā n-reizes dzirdēt. Nepievērst uzmanību "teicējam", vismaz mani šamie vienmēr kaitina, viņiem visiem ir vienāds paradums - runājot šķobīties, locīties un bolīt acis - viss viens - vai tas būtu šis onkulis, Jaunalksne, Agnese Vārpiņa vai Ēriks Šķiedra.

Tātad ko es redzu/neredzu:

- burvīgu teicienu: "Serial killers don’t wake up one day and decide that they will go out and kill a women that sounds like a good idea."

- to kā amerikāņi cīnās ar savu mūžīgo klasifikāciju - FBI klasisko - organized / disorganized un Holmsa blāķa pašu augšgalu - power/control.

- To cik daudz no šī onkuļa var saskatīt vecajā labajā Deksterā:
1) viņš visas slepkavības sauc par saviem "projects",
2) viņš saka, ka vainīgs ir kaut kāds iekšējais dēmons jeb "little friend" (nav nemaz tik tālu no "dark passenger")
3) viņam ir hit-kit (jeb kill-kit kā Deksteram)
4) nemaz nerunājot par perfekcionismu slepkavojot.

- Viņš ir diezgan klišejisks - labais vīrs/tēvs, skautu vadītājs, svētdienas-baznīcapmeklētājs, savāc trofejas, varas/kontroles motīvs ir tik klišejisks vīriešiem, mācījies krimināltiesības, u.tt. u.tjp.

- Bet es neredzu sociopātu. Es droši vien neredzētu sociopātu, ja šams man apkārt pliks dejotu, jo, pirmām kārtām, es neesmu psihiatre, un otrām kārtām, tas mūsdienās ir tik nodrāzts vārds, ka mēle neceļas tādā kādu saukt - jebkurš dīvains cilvēks mūsdienās ir sociopāts, google it, for god's sake!

- Es redzu psihopātu - superego, nekādas humora izjūtas, grib būt kruts un varens, kaut kādā dīvainā formā arī Münchausen syndrome by proxy. Izklausās pēc psihopātijas, narciss vai histēriķis... laikam tomēr pārāk introverts, lai būtu histēriķis.

- arī skaidri redzams kāpēc personām ar superego nevajadzētu kļūt par slepkavām - viņi vienmēr iekrīt tāpēc, ka nespēj būt paškritiski.

--------
upd.
- jā - un pavisam pieskaitāms turklāt. Viendien gaidīju audienci pie Vilka un runāju ar vienu bakalauri par Rogaļovu, viņa sliecās piekrist Grūtupam, ka šams bijis nepieskaitāms, es atkal jutos kā pasniedzējs, kas atprasa tēmu studentam, kurš, pēc visa spriežot, nevelna nav mācījies. Paprasīju vai viņiem ir bijusi tiesu psihiatrija, un vai ir stāstīts par to, kā psihopātijas ietekmē pieskaitāmību.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.