Saspēra velns to zaļo krūzi - Atkal Misteerijas [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Atkal Misteerijas [Jun. 14th, 2007|08:48 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

viirs nolika priekshaa divus milzoniigus nomizotus un nomazgaatus kartupeljus un teica, lai darot ar vinjiem, ko gribot. taads miiljsh uzmaniibas apliecinaajums, tjipa uztveru kaa alternatiivu pukjeem :D

nesmejieties un snobiski nevaibstieties, luudzu. neaizmirstiet, daamas un kungi, ka esmu klaidaa, zemee, kur kartupeljus iekshaa neshtopee. attieciigi, shii bija otraa vai treshaa reize, kopsh pilipiinaas eedu Ceptus Karchaagus TM. nekauniniet mani arii, luudzu. jaa, zinu, slinka, - ja sanjemtos, vareetu klekseet iekshaa ceptus kartupeljus ik dienu. bet attaisnojumam jaaatgaadina, ka nedziivojam Aafrikaa, bet gan DA Aazijaa, nedziivoju un needu viena (gjimenees kaut kaa parasti tomeer gatavo vienu eedienu visiem), pie ceptiem kartupeljiem vajag, kaa minimums, skaabu kreejumu (uuuuu tuulinj raudaashu balsii) vai meerci, kuras sastaavaa ir skaabs kreejums (vieteejaa rimchikaa atradu kaut kaadu produktu, kas saucas 'sour cream', bet tas ozh peec govju suudiem un peec garshas ne mazaakajaa meeraa neatgaadina produktu, kuru es paziistu ar nosaukumu 'skaabs kreejums') un veel kaudzeem citu iemeslu.

nav jau taa, ka kartupelju te nav nemaz. ir. tos pievieno sauteejumiem (drusku gan), tvaicee vai cep ar visu mizu, un kur nu veel french fries. tachu kartupelji ir saliidzinoshi daargi, tos lieto piedevu pamateedienam ljoti mazaas devaas, bet kaa eedienreizes Fundamentaalaa Pamatveertiiba TM - nee, noteikti ne.

"riisi" bija viens no pirmajiem latv.val. vaardiem, ko mans daargais iemaaciijaas. vinsh prot noskaitiit arii pantinju par kjiinieshu dieetu: 'no riita riisi, dienaa riisi, vakaraa riisi, naktii vairs neriisi'. mees viens otru kjirkjinaam daudz un dikti - par deguniem u.c. nacionaalajaam un/vai rasu fiziskajaam un kultuuras iipatniibaam, muusu abu starpaa politkorektums nepastaav. tostarp par riisiem/kartupeljiem. nee, nu, man riisi allazh ir garshojushi - reizi, divas meenesii..bet ne jau dienaa shnjurk shnjurk T_T. viirinjam savukaart eedienreize neskaitaas pabeigta, ja nav apeests kaut drusku riisa. var pielociit punci liidz uukai ar makaroniem, shashljikiem un veel nez ko, bet cilveeks nejutiisies pieseejis duushu, ja virsuu neuzeediis kaut karoti riisu. nupat ienaaca praataa jautaajums - a kaa tad ar, teiksim, riisa nuudeleem? buus jaapajautaa *brb*-----*taaks, atpakalj* noskaidrojaas, ka riisu nuudeles u.c. no riisa miltiem gatavoti produkti tomeer neskaitoties riisi. nu jaa, saprotams, - man jau arii makaroni un maize nav gluzhi viens un tas pats. tas esot psi-ho-loo-gjis-ki, vinsh svariigi uzsver. bet vai esot taads 'kartupelju nuudeles', shis jautaa pretii. es brauku zodu, skaidroju kaut ko par kartupelju pankuukaam, kroketeem, paarslaam, no kuraam gatavo slinko kartupelju putru, un vispaar - kartupelju milti tak ir starch, un tu tak zini, kas ir starch - no taas labaak tapeshliimi gatavot nevis nuudeles. buushot jaapameegjina, shis smej. nuudeles tobish nevis tapeshliimi. doma par kartupelju pankuukaam gan vinju juutami ieintereseeja. es gan nezinu, ar ko taas sheit pasniegt - nedz skaaba kreejuma, nedz bruuklenju zaptes taksh te nav.

tad nu, luuk, es kaa jau cilveeks, nevis kaut kaada aizrobezhu princese, tos riisus godpraatiigi eedu. ar kechupu, tas gan, tomeer eedu, un nevaikstos. un nesuudzos. un neba nu baigi Cieshu TM. tomeer ir gadiijies puspajokam atziities, ka esmu dikten prieciiga par katru dienu, kad izdevies izvairiities no riisiem: kaut kaadas lazanjas, shrimpburgeri, frenchfries, overloadi (kukuruuzas kraukshkju un frii kartupelju kaartojums, paarliets ar asu maltaas galjas meerci un sieru ar dazhiem shampinjoniem(!!!)) no greenwich, wendy's, jolly bee, makdonalda u.c. ieskrietuveem, kad sanaak; galu galaa taas pashas paarlejamaas nuudeles - diezgan ok, jaaatziist, labaakas par Latvijaa nopeerkamajiem aplejamajiem pacinjnabadzinjiem. a taa - esam parasti cilveeki bez pretenzijaam - visbiezhaak eedam maajaas. neesmu diez kaada eksperimenteetaaja ar eedieniem - bez iipashas vajadziibas/noskanjojuma nav iekaariena nomeegjinaat visaadus kjiiniizerbriinumus, turklaat apkaarteejie blenzh, un eeshanas laikaa tas nav diez ko patiikami.

tagad ir veels, vecais kauko shnjakareejas pa virtuvi. you can have my potatoes, es vinjam augstsirdiigi saku. vinsh jau gar tiem esot pashnjakareejies, tagad rice time, shis atsmej.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:June 14th, 2007 - 10:46 pm
(Link)
pilnīgi skaidrs, ka esmu kaut ko ļoti svarīgu palaidusi garām. Tu esi Ķīnā un precējusies ar ķīnieti?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:June 15th, 2007 - 07:35 am
(Link)
es esmu Filipiinaas un preceejusies ar filipiinieti :)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:June 15th, 2007 - 12:33 pm
(Link)
OHO! Un cik sen jau tur? Un tā kā uz visiem laikiem?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:June 15th, 2007 - 01:15 pm
(Link)
labriit! ;)

kopsh peernaa novembra. nezinu gan, vai gluzhi uz visiem laikiem. tad jau redzees. visticamaakais, kameer pusauga viirabeerns skolosies, tikmeer laikam tepat vien pa tropiem sutinaasimies. turklaat man no tiesas ir bail savu citrases viiru vest uz skaisto, miilijo, tomeer tik visu-niistosho, aprobezhoto, ksenofobisko, rasistisko Latviju...
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:June 15th, 2007 - 02:54 pm
(Link)
jā, es tevi saprotu. nu, varbūt pa tiem gadiņiem kaut kas mainīsies. un man, piemēram, tropi patīk, nu baigi patīk. reizēm sapņoju - aiziešu pensijā un tad nopirkšu kādu mazu būdiņu tropos. un tur dzīvošu. kurā vietā Filipīnās jūs dzīvojat?