Saspēra velns to zaļo krūzi - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

May. 22nd, 2007|09:17 am

lennay
aizvakar gan bija fiesta. viirs purpina, ka shito fiestu buushanu te ievazaajushi spaanji. filipiinietis, lai cik nabadziigs buudams, fiestai par godu bez domaashanas nokaus savu vieniigo vistu. miljonu miljonu pilseeta, bet dziive te rit kaa mazmiestaa (katrs kvartaals un mikrorajons kaa mazmiests). ljaudiim puse privaataas dziives rit uz ielas, otra puse - aiz pusatveertaam durviim. taadeelj aizmirstiet par ietveem manilaa - gaajeejiem jaapaarvietojas pa braucamo dalju. ielinjas gan skaitaas vienvirziena - tam gaajeejpaarvietoshanaas procesu vajadzeetu atvieglot, tachu patiesiibaa taas ir drusku-divvirziena.

ak jaa, fiesta. jau sestdienas vakaraa tika izvesta taada kaa paraade: meitenes garaas princeshkleitaas puishiem zem rokas laapu un bungu riibonjas pavadiibaa prihvakjiija rajonu. bija arii Kvartaala Karaliene - vinja ar savu puisi nosleedza gaajienu. naakamajaa dienaa uz ielaam risinaajaas dazhaadas sporta speeles un sacensiibas (striitbols, umm..sauksim to par kokosbolu, litrabols u.c.) beerniem un/vai pieaugushajiem, bet vakaraa - riktiigaa paraade. paraades centraalais moments - taadas kaa kastes uz ritenjiem, kaa zaarki, kaa altaari, glauni izgeznoti ar ziediem, izshuvumiem, figuurinjaam, lampinjaam utt. un lielaam lelleem, kas laikam domaati kaut kaadi katolju sveetie. kopaa ar kvartaala kapteinjiem, gariigajiem liideriem un visu mikrorajona populaaciju smukaas kastes pavada puishi ar laapaam un, protams, petardeem, kaa arii sitamo instrumentu bigbends. nopietni - bundzinieks ar pilnu bungu komplektu uz braucoshas platformas grieza valjaa taadus pereborus un tremolo ka tik turies, paareejie stiepj un dauza basbochkas un tamtamus un kongas uttutjp. tovakar man pirmo reizi, kopsh esmu filipiinaas, sagribeejaas alu (testeeshana decembrii neskaitaas - tas bija obligaats pienaakums). tad nu viirinsh devaas ekspediicijaa. kad atgriezaas, plaatija rokas: apskreejis visu rajonu, bet visur alus out of stock. tiesa, esot aicinaats piestaat un iedzert katraa maajaa, kam gaajis garaam (kaa jau mineeju, dziive te rit uz ietveem).

aa, gandriiz aizmirsu pasuudzeeties par pashu svariigaako: filipiinieshi ir pasisti uz karaoki. jeezinj, shito spiidzinaashanu! vinji nevar normaali padziedaat, vinjiem vot vajag mikrofonu. kaa kaut kas jaasvin, taa karaoke. un jaasvin ta biezhi, ap oficiaalajiem sveetkiem (z-sv, lieldienas) un fiestaam rauj valjaa cauru dienu. un es visu laiku knapi turos, lai neietu un nejautaatu tiem cilveekiem, kas noticis, kas vinjus sit, moka un spiidzina, vai nevajag izsaukt policiju un aatro paliidziibu. un veel man ir liels kaardinaajums vinju karaokes razgaraa palaist kaadu riktiigu punk hc - viiram ir taaaadas tumbas -, un, kad es purpinu, shis tik smej un iedroshina: go ahead!

bet vakar lija. parasts lietus uz vairaakaam stundaam, nevis tas, kas shad un tad atgadaas - peekshnjs speejsh speeciigs iislaiciigs skaabaa kondensaata gaaziens. katru dienu veel ir ljoti karsts, iipashi aizvakar - savi 40 graadi, bet var just, ka lietus sezona tuvojas, un tas, ko sheit sauc par "vasaru", driiz buus cauri.

citaadi - viss kaa allazh - esmu ljoti ljoti ljoti laimiiga, plunchaajos miilas okeaanaa un ljauju taa bangaam velties man paari, vienlaikus pienjemot to kaa granted un nespeejot beigt briiniities: kaas es varu tik ljoti, ljoti miileet, kaa mani var tik ljoti ljoti miileet, kaa mums taa paveicaas vienam otru atrast, iemiileeties, neatstumt, satikties un buut kopaa.. muusu cieniijamajamajamaa vecumaa :) ak, jaa, manam melnacainajam sirmgalvim pariit dzimshanas diena.

aizsuutiiju mammai kaudzi ar jaunaakajaam bildeem. luuk, ko mamma saka savaa maziitinjajaa atbildes iiszinjaa: "Kaapeec esi visur garajaas biksees?Nav karsti?" :) ai, miiljaa, miiljaa mamma :D
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.