Saspēra velns to zaļo krūzi - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

habla babla Feb. 22nd, 2008|11:30 pm

lennay
gadusimteņiem ilgusī spāņu kolonizācija atstājusi pēdas arī Domingo kunga runā. spāņu valodu, lai arī haiskūlā četrus gadus cītīgi kalis, Domingo kungs nepārvalda, toties angliski reizēm izsakās drusku espāniski - situācijās, kad iepriekšējais vārds fonētiski beidzas ar nebalsīgu līdzskani, īpaši '-s', Domingo kungs nākamajam vārdam, ja tas sākas ar burtu 's', liek klāt burtu 'e'.

rezultātā mēs iegūstam ko šādu:
hun, please escratch my back
vai
let's esmoke

taču ar to Domingo kungs neaprobežojas, Domingo espanizē visu, kas espanizējams - ja vien Domingo kungam nav eslinkums. tiesa, lietas Domingo kungam viennozīmīgi smird (Domingo kunga iecienītākais vārds latvieši valodā, viņš ar to ir kā apsēsts - jums vajadzētu redzēt, kā Domingo kungs gavilējot šo vārdu daudzina, muti līdz ausīm un sajūsmā mellās acis mirdzinot) nevis esmird.

vēl Domingo kungs ir informēts, ka kundzes dzimtajā valodā ir populāri deminutīvi, tādēļ kundze šodien tapa maigi nobučota un nodēvēta brīnišķi labskanīgā espāniski-latviskā mīļvārdiņā 'Tjemrausita' (cepums gudriniekam, kurš atšifrēs mīļvārdiņu latviskā transkripicijā).
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.