ledusledus - Dizhozoli revisited [entries|archive|friends|userinfo]
ledusledus

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Dizhozoli revisited [Jun. 26th, 2005|04:16 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Shitais bija labi sen - skat. šeit

Manaa komandaa bez manis - Imants Kreituss, Gints Poris, abi no manas futbolkomandas, un Imanta skolas biedrs Andris Pirtnieks, orientierists, galvenais virziitaajs distancee. Aizbraucaam liidz Dizhozoliem (t.i. - pie Ogres, nedaudz aiz Ciemupes) ar manu maaminju, mantas atstaajaam
Maarcha komandas mashiinaa. Pie atbraukshaanas domaajaam paarvietoties ar 4 somaam, tad minimizeejaam to uz divaam.

Sacensiibas saakaas 23.40, kaut patiesiibaa vajadzeeja saakties 22.30. Ugjis Vismanis shajaa laikaa izklaideeja publiku ar neseno hitu par Melno Kaarli, kas liek krievu beerniem maaciities latviski. Kopaa bija 20 komandas, kaut pieteicaas saakotneeji kaadas 24. Pirmo meegjinaajaam savaakt otro punktu, bet to neizdevaas izdariit, attieciigi atlikaam uz distances beigaam, tad skatiijaamies uz vilcienu, kam beigaas bija pieliimeets kaut kaads burts, knapi ieraudziijaam. Turpmaako distanci veicaam labaa tempaa, diezgan daudz skrienot liidz 9. punktam. Sheit saakaas pirmaas probleemas ar karti.

Karte - gjeneraalshtaaba krieviskaa, taisiita 1982. gadaa, taatad tikpat veca cik es, bet izdota 1983. gadaa. Izraadaas, ka tajaa laikaa Ogres upee bija sala, kura tagad ir uz pusi noiisinaata - t.i. - otra salas puse ir pievienota sauszemei. Punkts atradaas jau tajaa galaa. Izklaideejaamies uz salas kaadu pusstundu, liidz briidim, kad ieradaas naakamaa komanda - tie paskatiijaas, paskatiijaas un viens no vinjiem izdomaaja, ka jaaiet taalaak pa to salu, kas jau sauszeme - gaaju liidzi. Peec pusstundas atgriezaamies, lai saprastu, ka punkts ir pielikts pie betona sienas jau tagadeejaa sauszemee - bijaam vienkaarshi palaidushi to garaam. Naakamie punkti aizgaaja labi, liidz atgriezaamies pie 2. punkta - no otras puses it kaa labaaks orientieris, aizaugusi stiga, kuras apkaartnee pavadiijaam kaadu stundu. Visbeidzot, izdomaaju, ka ja jau labo pusi mees esam izokshkjereejushi tik ilgi, tad jaameklee otraa pusee, varbuut taa stiga, kas tagad aizaugusi nemaz pirms 20 gadiem nebija stiga. Kaa tad - tur arii tas punkts bija.

Pirmajaa starpfinishaa peec tiiraas distances 18 km bijaam 10tie ar divaam komandaam turpat - vienu nedaudz priekshaa, otru nedaudz aizmuguree. Shajaa laikaa pirmo reizi bija jau slapjas kaajas, kas sausas taa arii vairs nekad nepalika.

Otraa distances dalja - 12 km, no kuriem dazhi kontrolpunkti, tad skautu taka, kas beidzas ar kontrolpunktu un tad atgrieshanas starpfinishaa. Lai tiktu pie kaada 4. KP naacaas paarbrists paari Ogrei - to dariijaam visi, nedaudz pieraksta saslapinaajaam kartinju - tas pasaakums bija taisni laikaa, lai atmostos. Ap kaadiem 9.00 bijaam Ogresgalaa, kur iegaajaam veikalaa.

Skautu takai saakoties, shkjeersojaam Ranku (?), atkal kaajas papildus slapjas. Skautu takaa gaaja viegli un labi, liidz nejeedziigai noraadei, kas bija nokritusi - tur divas komandas bija atstaajushas pa vienam daliibniekam, kas meegjinaaja saprast, kur iisti jaaiet taalaak - piezvaniijaam organizatoriem, tie pateica patieso virzienu - izraadaas, nevis stigaa pa taisno, bet elektroliinijaa. Sheit bijaam nokjeerushi Brikshnja komandu, kuraa gan no Brikshnja (www.briksnis.lv) starteeja viena meitene. No skautu takas beigaam izgaajaam labaa tempaa, bet otro starpfinishu savaacaam 5./6., kopaa ar Briksni. Peec shii posma Aabolinjsh pazinjoja, ka vinjam kaajas beigtas un no komandas vinjiem turpinaaja skriet 2 cilveeki. Bikinj domaajaam par to, vai vajag starteet taalaak, vai nee, bet izdomaaajaam iet, kaut leenaam. Tiesa, liidz kontrollaika beigaam bija atlicis jau diezgan maz.

Treshajaaa posmaa pirmie punkti naaca viegli, vieglos mezhos, bet turpinaajumaa divi punkti, kas jau no kartes puses nebija nekaada dieva daavana, bet realitaatee sanaaca purvupurvi. Ap kaadu 3o punktu sachakaareeju kaaju - it kaa neko neizdariiju, bet nu saaka saapeet ne-pa-jokam.

Tikaam cauri gruutajai distances daljai un nonaacaam liidz izgaaztuves punktam. Shajaa laikaa kontrollaiks jau bija beidzies un mana maaminja finishaa arii muus gaidiija. Izdomaajaam, ka jaameegjina iet cauri uz naakamo punktu - tas buutu 22. no 25. Iebridaam mazaa purvelii, bet, lai no taa tiktu laukaa, vajadzeeja iet atpakalj vai brist cauri latvaanju audziitei, ko dariit galiigi negribeejaas - manaam bikseem cauri koda gan odi, kad naatres, taapeec latvaanjus ar prieku negaidiiju. Saprataam, ka jaaiet apkaart - paskriet vairs nevareeju vispaar. Sazvaniijaamaies ar maaminju, izdomaajaam, ka nav ko aakstiities un bridaam laukaa.

Kad ieradaamies finishaa, izraadiijaas, ka 2 komandas tieshaam bija beigushas distanci, pie tam vienus satikaam - izskatiijaas, ka vinjiem pasaakums nekaadas emocijas nebija izraisiijis, nebija pat pamociijushies. Reekjinu, ka mums kaada 4./5. vieta pienaaksies.

Peec pasaakuma devaamies uz manaam maajaam, kur nomazgaajaamies un izdzeeraam pa glaaziitei Ja:germeistara. Aizgaaju guleet ap 17.00, pamodos 2.00, paaris stundas miegs nenaaca, paeedu, aizgaaju guleet un 10 no riita biju augshaa.

Kaaja saap veel shoriit, bet papildus tam deg arii peeda - atmiekshkjeetaa aada kaut kaa jociigi uzvedaas.

Nu, iisumaa viss.

LinkLeave a comment