lapsamaza - [entries|archive|friends|userinfo]
lapsamaza

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 18th, 2008|12:59 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
miers absolūts. darba duna līdz aknām rīt. kautkas par daudz, bet tas tas tikai priekam vēlākam. vakardien- mārrutku šņabis joprojām vislabākais slāvos. stāsts divreiz šodien krustojās. trešoreiz (pārāk maz ticama iespējamība) es ilgi domāšu ieraugot, bet neatceroties- līdz atcerēšos. un man ir vislieliskākā nozīmīte ar herbāriju šodien.

aizvakar-KARPA SALDKRĒJUMA MĒRCĒ. Vajag vienu karpu- variants ideālais-mana tēta noķertā Daugavas tuvīnajās ūdenskrātuves, bet nesliktus variantus piedāvā arī centrāltirgus zivjupaviljona sievas. Turpinājumā sliņķu cienīgs gājiens- karpu dāsni pabaro ar "santa maria" zivju garšvielu ar citronu un "saldva" piedevu zivju ēdieniem- 15-30min ļauj karpai dzīrot garšvielās pirms likšanas uz pannas. cepeškrāsnī pannā izkausē sviestiņu Sviestiņu (P.S. no tirgussievām. Lai Dievs nogrābstās, ja gadījies iegrābties supermārketos dabonamā augu-tauku (vaikāviņutursauc) maisījumā ar pazeminātu tauku saturu). Pannā ar izkausēto sviestiņu liek karpu (kura pirms tam ir uzpildIta ar šampinjoniem un rīvētiem burkāniem) un bliež karstajā cepeškrāsnī. mīlīgi pacepina no abām pusēm, tad pannu papildina ar pupiņām (nu-jaaa- saldētas paciņās ar zaļām pupiņām dabonamas), rīvētiem burkāniem, ķiploku (nežēlojot) saldo krējumu, sāli, +garšvielu maisījum no paprikas, ingvera, sīpoliem, melnajiem pipariem, koriandra, seleriju sēklām, kajenas pipariem. P.S šīpavasara guru- timiāns. tas karpai tiek visdāsnāk.
čiki briki- karpa gatava, draiskuļi ar klāt-lai labi garšo- čiki briki visi jau murrā un laiza lūpas ar pilniem vēderiem. :) tas ir viegli- prieks ir viegls.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]ttp
Date:April 18th, 2008 - 09:11 am
(Link)
lasu un siekalojos
ņamm ņamm :)
From:[info]lapsamaza
Date:April 18th, 2008 - 03:12 pm
(Link)
;)