Laimiņš [userpic]

Bebrs Vidzemes expresī

23. Augusts 2009 (23:07)

Trešdiena, 19.augusts sākās lietaini, tāpēc uztraucos, vai velobrauciens izdosies. Izbraukšana bija paredzēta ar vilcienu uz Atašieni 16.45. Tomēr līdz tam laikam noskaidrojās un bija baigi okey. Ar vilcienu braucām, šķiet, 2 arpus stundas.
Atašiene.
Yes, beidzot brauciens var sākties.

Principā - tak pofig, nestāstīšu jau visu. Apnika.

Bet īsumā - bija riktīgi forši. Nu bija reizēm grūti, bet džekiem uz jautājmu, kāpēc gan nemaz nesūdzos, arētu atbildēt: "Par ko gan man sūdzēties, ja daru ko tādu, kas tik ļoti patīk?" Ritenis man bija labs, ripoja labi, arī soma nebija nemaz tik smaga. Tiesa, dibens tomēr sāpēja. Pa grants ceļiem gāja ļoti palēnām, ar daudzām pauzītēm "Bier zeit". Bauskas alus un Snikers - diezgan laba kombinācija.

Interesanta bija braukšana pēdējā dienā. Sākām Lizumā, kur pa nakti bijām palikuši X-Parkā. Aizmināmies līdz Gulbenei. Par laimi graunts ceļi bija beigušies un braucām pa asfaltu. Gulbenē arī noķērām to Vidzemes ekspresi - Gulbenes-Alūksnes bānīti. No Gulbenes izbraucām sešos, Alūksnē bijām pusastoņos - 33km pusotrā stundā, apmēram kā ar riteni.
Kamēr nopeldējāmies Alūksnes ezerā un iepirkāmies vakariņām, bija jau deviņi, bet vajadzēja vēl tikt uz Api. Mūsu mantas tika savāktas, tā ka braukšana bija krietni vieglāka. Jau izbraucot no Alūksnes sāka krēslot, bet laika gaitā kļuva pavisam tumšs. Toties braukšana bija lieliska - tāds dzestrums. Ātrums arī mums bija tīri labs - beidzot varēja just, ka braucam. Jāsaka arī, ka, šādi braucot, man tomēr pirmo reizi gribējās sūdzēties. Par to, ka tumsā neko redzēt nevar un par tām mašinām, kas, pretī braucot, neizslēdz tālās gaismas. Likās, ka tādos brīžos akla palikšu.
Bet nu pēc nepilnām divām stundām bijām Apē.
Izrādās tur bija arī Zaļumballe, bet mēs bijām tik noguruši, ka nevienam prāts nenesās uz tusēšanu. Tik labi gulējusi sen nebiju. Tik labi bija gulēt gultā un apsegties ar tik daudz segām, lai būtu patiesi silti. Nemaz negribu atcerēties tās naktis, kad guļot teltī nācās salt. Brr...

Vienīgi žēl, ka šī brauciena dēļ palaidu garām Rīgas svētkus.