kv - Piezīmes par Belarus Open 2017 [entries|archive|friends|userinfo]
kv

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Piezīmes par Belarus Open 2017 [Mar. 15th, 2017|06:05 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
1) Negribēju maksāt 40 EUR par biļeti vienā virzienā vilcienā plackartes vagonā un izvēlējos braukt ar autobusu (arī atpakaļ) par aptuveni 20 EUR vienā virzienā. Ieguvumi: ietaupīta nauda, mazāks izdzertā alkohola daudzums (braucot vilcienā būtu jāsēž kopā ar Sternātu un Mihejevu ar visām no tām izrietošajām blakusparādībām, kamēr vienam braucot autobusā tas vispār netika lietots). Turpceļā gan gulēju tikai aptuveni 40 min., taču sniegumam turnīrā tas netraucēja. Atpakaļ braucot nogurums bija tik liels, ka, laimīgi šķērsojot Lietuvas robežu, turpmāko ceļu gulēju bez problēmām.
2) Turnīra vieta - 9.5/10. Pašā centrā, max 10 min. gājiena attālumā no dzelzceļa stacijas/autoostas, atsevišķi nodalīta lifta satiksme un labs skats uz tuvāko Minskas apkārtni (foto ievietošu vēlāk).
3) Galdi - 6.5/10. lielākā daļa mūsu vecie, mazliet labāki kā Maskavas kausā, daudzi tikpat "pamatīgi" saslidināti, gadījās arī pa kādam sliktākam, taču man tas visumā sniegumu (arī atsevišķās spēlēs nesabojāja).
4) Turnīra sistēma paredzēja, ka no esošajām 4 apakšgrupām no katras uz 2 augstākajām līgām kvalificējas 12 spēlētāji AR rezultātu līdzi nākšanu. Kas iegāza mani, jo grupā kā parasti atsevišķas spēles pret vājākiem pretiniekiem nospēlēju nepietiekami labi, kādēļ uz nākamo kārtu zaudēju kādus 10 reāli ņemamus punktus. Paskaidrojums: šajā turnīrā par uzvaru deva 3 punktus, kamēr par neizšķirtu, kā ierasts 1, kas tos padara salīdzinoši neizdevīgākus. Intereses pēc tuvākajā laikā līdz ar foto update šeit ielikšu pārrēķinātās augstāko līgu tabulas un savu vietu turnīrā pēc sistēmas "par uzvaru 2, par neizšķirtu 1".
5) Pusdienas - 5/10. Tās maksāja 18 Baltkrievijas rubļu jeb 9 EUR, kas manī jau uzreiz radīja mazas aizdomas, kas diemžēl piepildījās. Nebija negaršīgi, pat smalki bet maz un pilnīgi noteikti ne šīs cenas vērts. Nākamajā dienā kārtīgi paēdu Minskas "Lido" par 5-6 EUR. Abi jēkabpilieši aizgāja uz blakus esošā tirdzniecības centra "fast foodiem" un bija ieguvēji. Turpmāk nevienā turnīrā netērēšu naudu par pusdienām, ja tās maksās virs 5 EUR. IT SEVIŠĶI ārzemju turnīros.
6) Mans sniegums - 7/10. Neizgāzos, taču cerētos pozitīvos varoņdarbus arī diemžēl neparādīju. Ja pieskaitu 12 reāli ņemamus zaudētos punktus, būtu ap play-off, zonu, varbūt pat iekš tās, kas nebūt nebija nerāli.
7) Jau play-off laikā apskatīju vietējo Baznīcu centrā, nākamajā dienā ar Bartošu, Sternātu, Mihejevu un Kņaziuku apmeklējām jauno Lielā Tēvijas Kara Muzeju (patika, ka info bija arī angliski un, protams, salīdzinoši daudz izstādītā autentiskā kara tehnika (T-34, "Katjušas" utt.). Nākamreiz plānoju ievērojami norobežoties no ar alokoholisko dzērienu lietošanu saistītām aktivitātēm, īrējot gultu kādā Minskas hostelī (vai, izdevīgā gadījumā, arī viesnīcā) un pašam izplānojot pilsētas apskati ar mani interesējošiem objektiem (tādu tur vēl ir atliku likām).
linkpost comment