Kuģis - Nokia baterijas bīstamas? [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nokia baterijas bīstamas? [Nov. 13th, 2003|10:32 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
izkususi Nokai baterijaPēdējo pāris mēnešu laikā skaļi ir izskanējuši paziņojumi, ka Nokia ražotās baterijas mobilajiem telefoniem ir bīstamas cilvēka veselībai. Par iemeslu šādiem paziņojumiem kalpo vairāki gadījumu, kad Nokia lietotāji tādā vai citādā veidā ir cietuši no tā, ka baterija telefonā vienkārši izkūst, izdala augstas temperatūras siltumu, attiecīgi lietotājs iegūst apdedzinājumus. Citkārt tiek apgalvots, ka baterijas vienkārši uzsprāgstot.
Tagad eļļu ugunskurā pielej Beļgijas patērētāju tiesību aizsardzības birojs ar paziņojumu, ka trīs Nokia bateriju modeļi - BLC-2 (var tikt izmantota 3310, 3330, 3410, 3510, 3510i un citos modeļos), BMC-3 (var tikt izmantota 3310, 3330), BML-3 (tiek izmantota 3210) nav aprīkoti ar “aizsardzību” no īssavienojumiem, kā rezultātā pircējiem ir bīstamas šo attiecīgo modeļu lietošana.

Nokia, protams, ir ieņēmusi sev klasisku sev pozīciju – visus šos paziņojumus viņi noliedz. Nokia kopā ar saviem piegādātajiem ir uzstādījuši pašus augstākos kvalitātes kontroles standartus, kuri tiek strikti ievēroti. Atbildot uz reāliem bateriju uzsprāgšanas gadījumiem, Somijas kompānijas veica rūpīgu izmeklēšanu un katru reizi secinājumi bija vieni un tie paši – konkrētajos telefonos tika izmantotas neoriģinālās baterijas un, ja grib dzīvot (runāt) mierīgi, tad jāpērk Nokia ražotās, kuras maksā vismaz 3 reizes dārgāk. Īsāk sakot, mazgā rokas nevainībā.

Subjektīvais viedoklis: diemžēl pārāk maz informācijas, lai varētu izdarīt kaut vai vispārīgus secinājumus. Mēdijiem vajadzīgas sensācijas un virsraksti (Nokia – drauds dzīvībai; Slimnīcā nonākuši trīs Nokia lietotāji), savukārt Nokia paziņojumi neattiecas uz tēmu un ir izvairīgi.
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:November 13th, 2003 - 03:30 pm
(Link)
Nu, vispar jau ir dzirdets par originalajam spragstosajam baterijam...
[User Picture]
From:[info]kugis
Date:November 13th, 2003 - 10:23 pm
(Link)
Dzirdēts vai pieredzēts:) Visu nosaka interpretācija, šķiet:)
From:(Anonymous)
Date:November 13th, 2003 - 05:16 pm
(Link)
lab, ka me havo BLC-1 :)
From:[info]gxs
Date:February 9th, 2004 - 05:59 pm
(Link)
me ar :D
tagad mekleeju netaa, cik wareetu maksaat jauna.. j0 shitaa bez maz wai katru dienu peedeejaa laikaa ir jaalaadee.. :(