10. Maijs 2009 @ 20:08 Rabarberu kūka
Izšķirstīju divas pavārgrāmatas, bet nevienā neatradu neko, kas man kaut aptuveni atgādinātu manu ieceri. Nu ko, izraudzījos vienu no pieejamajiem variantiem. Tādu mīklu vēl taisījusi neesmu, kur sākumā jāputo sviests ar cukuru un olas dzeltenumiem. Tā kā sviests nupat no ledusskapja, ieliku pasildīties mikrenītē.. Ups! Jau izkusis! (mamma vēlāk pateica, ka tad tai masai esot pilnīgi citādāks raksturs, ja nekausētu putojot) Pieliku klāt olas dzeltenumus un putoju, un putoju, un putoju... Negribējās mikseri ņemt. :D Sodas vietā cepampulveris der? Lieliski! Rabarberīši sagriezti jau kādu brīdi cukura vanniņā plunčājas, tagad tik ar mīklu jātiek galā! Labi, ka ar rokām nav jāmīca - dikti nepatīk man rokas gatavojot saķēpāt....

~~~upd~~~

"Saputotu olas baltumu iecilāt mīklā". E? Un ko tas nozīmē? Saputots - tas ir cik? Pilnīgi stingrās putās vai tādās kā pašķidrās? Es tik putoju un putoju, bet nekas stingrs tur nesanāk. Labi, mēģināsim 'iecilāt', lai ko tas arī nenozīmētu.... Un kāda jēga bija putot, ja tie olas baltumi tikpat galu galā par zupiņu pārvēršas un ir iemaisāmi tajā mīklā? Vai arī es galīgi kaut ko ne tā esmu sadarījusi? :D

"Ieziest veidni ar sviestu un izkaisīt ar miltiem". Pī! Tomēr jāķēpā rokas! Viss aiz nagiem salien, ņā.... Un 'izkaisīt ar miltiem' nozīmē ko? Tā bikīt vai tā, lai ir kārtīgi noklāts? Man te miltu zvaigznāji sanāk! :D

Bāc, rabarberīši, izskatās, galīgi atsulojušies. Ko tā kūka ar to šķidrumu virsū īsti darīs? Kas tur iznāks? Ņerr....

Nu, šaujam iekšā un gaidām, kāds būs rezultāts. Otra mīklas porcija pacietīgi gaida. Ar to būs jādara bikīt citādāk.

~~~upd~~~

Manā kontā ir viena kūka, kas peld pati savā sulā. :P Bet toties garšīgi peld! Un otra raugās uz mani no cepeškrāsns. Diez, kā veiksies tai? :)
About this Entry
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: