- 2/1/06 07:27 pm
- MANDELES
Mandeles ir brīnumaini rieksti. To eļļa labvēlīgi iedarbojas uz ādu gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Tās ir lielisks olbaltumvielu avots. Mandeles satur daudz magnija, fosfora un kālija. Pirms ēšanas labāk noņemt brūno miziņu.
Lai iegūtu lobītas mandeles, tās uz nakti iemērc tīrā ūdenī. Tad ūdeni nolejiet un aplejiet mandeles ar siltu ūdeni un noberziet miziņu. Neizmantotās mandeles glabājiet ledusskapī aplietas ar ūdeni.
Sievietēm: Ja menstruālā cikla pirmajos rītos un pirmajās 40 dienās pēc dzemdībām apēd sauju apceptu, nemizotu mandeļu, kurām cepšanas beigās pievienots medus, viņa atgūst spēkus un izvairās no krampjiem. Šāda barība atjauno sievietes reproduktīvos orgānus. Tā ir viena no retajām reizēm, kad mandeles lieto uzturā ar visu miziņu.
Katru dienu pie ēdiena vai dzēriena jāpievieno divas ēdamkarotes nekarsētas mandeļu eļļas. Tas palīdz samazināt holesterīna līmeni, novājēt un remdēt izsalkumu, kā arī attīra organismu no toksīniem, ādu padara veselīgu un mirdzošu. Labi sader ar dārzeņiem un augļiem. - 1 commentLeave a comment
- 2/1/06 11:57 pm
-
esi kljuvusi par baigo spameri:P ;)
- Reply