Pussprāguša galda hokejista piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

I Tehniskā sadaļa Jan. 21st, 2015|10:33 am

kaszczejs
4. Sportiskās perspektīvas

    Amatieru Līga vienlaikus risina divus uzdevumus: palīdz audzināt profu jauno maiņu un dod iespēju uzspēlēt tiem, kam nekādus sportiskus sasniegumus nevajag. Pirmie ātri izies tai cauri un sāks spēlēt profu līgās, otrie tur paliks ilgāku laiku, bet vairums no viņiem paši nepamanīs, kā spēles klase pieaug tiktāl, ka amatieros vairs īsti nav ko darīt. Katram savs ceļš, un AL netaisās nevienu bakstīt.

   Tiem, kas grib tikt uz augšu, jārēķinās ar spēcīgu konkurenci. Vienīgi meiteņu/sieviešu nominācijā mums ir acīmredzami nepietiekams spēcīgu spēlētāju skaits, visās citās par brīvu vietu augšgalā jācīnās ilgi. Gandrīz nevienam neizdodas ietikt augstākajā līgā bez gadiem ilgas spēlēšanas, parasti ar papildus trenēšanos klubā un mājās. Daudz jau var runāt par veiksmi, bet veiksme šeit kaut ko var izšķirt tikai pie daudzmaz līdzīga līmeņa.
   Sportiskos mērķus sev var uzstādīt daudzveidīgus un dažādam laikam. Vai nestādīt nekādus. Tiem, kas grib tikt valsts izlasē un braukāt apkārt nacionālajā formā, jārēķinās ne tikai ar spēli, bet arī ar smagu darbu treniņos. Vai vajadzīgs lauzties tik augstu - katrs izlemj pats. Lai regulāri spēlētu otrajā profu līgā, principā var iztikt bez speciālas paņēmienu trenēšanas, vienkārši bieži spēlējot ar līdzvērtīgiem vai stiprākiem partneriem. Trešā profu līga no amatieru augšgala pašlaik atšķiras tikai ar lielāku fizisku izturību, bet ļoti maz pēc klases. (Reizēm, kad atnāk daudz cilvēku, profu trešā līga kļūst par ceturto.)

   Ceļš līdz virsotnēm ir ilgs. Mūsu pašreizējo līderu sportiskā biogrāfija:
Edgars Caics, Latvijas 1. numurs. Turnīros kopš 2001. gada, pirmais uzvarētais Latvijas reitinga turnīrs - 2004. gadā. Pirmā vieta pasaules reitingā - 2013. gadā.
Atis Sīlis, Latvijas 2. numurs. Turnīros kopš 2002. gada, pirmais uzvarētais Latvijas reitinga turnīrs - 2004. gadā. Trešā vieta pasaules reitingā - pašlaik (2016 I).
Un tie divi ir frendi no vienas skolas un tā trenējās, ka pat stundu pārtraukumos rubīja galda hokeju, nemaz jau nerunājot par koptreniņiem mājās. Līdzvērtīgs partneris tuvu mājai vai mājās - tas ir ļoti svarīgi.
Laima Kamzola, Latvijas sieviešu pirmais numurs. No galda hokejistu ģimenes. Turnīros kopš 2009. gada, pirmais uzvarētais Latvijas sieviešu čempionāts - 2014. gadā. 9. vieta pasaules sieviešu reitingā - 2016. gadā. Pirmā pasaules čempionāta medaļa individuāli sievietēm (sudraba) - 2019. gadā.
Visi trīs sākuši spēlēt lielturnīros no ap 13 gadu vecuma. Un visi gadiem ilgi pastāvīgi trenējušies...
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.