Pussprāguša galda hokejista piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

LK II posms, 07/11/2015 Nov. 8th, 2015|03:35 pm

kaszczejs
 photo DSC05904_zpsnwwwit6u.jpg  photo DSC05908_zpskvasi0pk.jpg  photo DSC05933_zpsevf9mkt8.jpg

Īsas piezīmes uz protokola malām

& Kopumā par organizāciju man nav ko teikt - tas nozīmē, ka tā praktiski nekrita acīs un tātad bija laba. Nu vismaz priekš tiem, kuriem nenācās spēlēt nekādu p/o vai gaidīt to spēlētājus, bet šķiet, ka arī pēc manas pagaišanas nekas traks nav noticis. No kā secinām, ka uzlabojumi pleju ofos (ar to radikālu saīsināšanu) nākuši par labu. Arī otrā līga diezgan viegli noorientējās savā jaunumā - līdzņemamajos rezultātos un no tiem izrietošajos "soļa pa labi" izkropļojumos. Dažiem gan redzami pietrūka iespējas revanšēties par neveiksmīgiem rezultātiem grupā.

& Sportisko gaisotni stipri uzlaboja mikrofona trūkums, par kuru žēlojās organizatori.

& Lai kaut kā saglābtu formālo dalībnieku skaitu, kurš mums jau sen izskatās diezgan bēdīgi, uz turnīru lielā skaitā tika sasaukti Inčukalna pamatskolnieki. Par viņu prasmēm politkorekti izteikšos, ka tas bija apmēram tāpat kā ielikt par lidmašīnas piloti melnu vienkājainu lezbieti-autisti - lai visi mazākumi taptu apmierināti. Cik noprotu, Ventspilī oktobrī tika pielietotas līdzīgas tehnoloģijas... Rezultātā apakšlīga kļuva par "sarkano līgu", atbilstoši pamatskolas uniformai. Interesanti, ka trūka citu agrākās reizēs veiksmīgi mobilizēto inčukalniešu iesācēju (es, protams, domāju pirmām kārtām florbola skuķus, jo tikai tos atceros). Drīz Kalniņam laikam nāksies galda hokeja dezertierus ķerstīt pa mežiem ar zonderkomandām un zvanīt uz Jēkabpli, lai aizdod palīgos Arāju draudīgāka nosaukuma pēc.
Tiesa (un tribunāls) gan, salīdzinot ar Inčukalnu, Rīga šai jautājumā vispār ir darbojošs pizģeca modelis dabīgā lielumā, jo tur nevienu nevelk spēlēt aiz ausīm un attiecīgi sportisti kā tarakāni pie ieslēgtas gaismas mūk uz visām pusēm. Rīgā aktīvo spēlētāju faktiski atlicis trīsarpus: es, Miglinieks, RRLiepiņš un reizēm aiz žēlastības ar mums uzspēlējošais Caics.

& Manuprāt, neskādētu uz ind. rez. lapām norādīt arī datumu un sacensības, lai viņas dalībniekiem kalpotu par vēsturisku dokumentu. Pašam ar roku pierakstīt nav gluži tas.

& Līgu sāku atbaidoši (kā jau esmu izteicies, jebkurš pārtraukums nosit spēles garšu) un ja nebūtu paņēmis līdz no grupas 6 punktus, vieta būtu stipri bēdīgāka. Bet tā sanāca pat pāris vietas virs sējuma. Mīnuss - pakāsu daudzas principiālas spēles... vai vismaz tādas, kuras par tādām uzskatīja mani pretinieki. Nu bet tālab jau arī parasti spēlēju izlases maikā, lai provocētu nopietnāku attieksmi.

& Vissmagāko sakāvi es cietu no Elēnas - 5:9. Pārliecinošākā uzvara, ja neskata visādu pushokeju, 8:2 pret A.Vītolu (nu jā, reizēm man krīt). Negaidītākais rezultāts - 0:1 pret Mucenieku, turklāt viņš iemeta tikai beidzamajās sekundēs (nu jā, reizēm maniem pretiniekiem nekrīt).

& Visai negaidīti, ka ar +1 guvu 8 uzvaras un 3 zaudējumus. Parasti es izceļos ar neprasmi un nevēlēšanos noturēt minimālu pārsvaru. Arī mani pieci neizšķirti līgā bija krietni virs vidējā rādītāja (3,0).

& VJN labi uztrenējuši uzbrukumu no kreisās, man tas todien sagādāja asas problēmas.

& Daudzi galdi slīdēja manāmi slikti, kas traucēja tehniskai spēlei un mudināja uz dulnāku dauzīšanu. Labi, es to arī pieprotu - aiztaisu širmi, ieeju rezonansē ar Elli un dragāju, bet no rupja spēka lietošanas galdi ātrāk bojājas. Manuprāt, organizatori būtu ieinteresēti labākā slīdēšanā.

& Mana tradicionālā īpatnība - liels iemesto un ielaisto vārtu daudzums - parādījās atkal. Apakšgrupā tas nebija tik manāmi, jo tur apakšā bija divas meitenītes, kuras es vinnēju saudzīgāk par citiem, toties otrajā līgā es ieņēmu trešo vietu pēc iemestajiem un 17. pēc ielaistajiem. Kopumā ar savu spēli esmu apmierināts, ātrums un draivs bija, izņemot pirmo pusstundu pēc pārtraukuma.

& Otrajā līgā dažiem bija pilnīgi sabrucis spēlētprieks. Ar to laikam izskaidrojami vairāki savādi 10:0, ieskaitot manu faktiski bezspēles vinni pret Buhtujevu.

& Bildēju maz. Bija slinkums un patumšs, zināju, ka nekas labs vienalga nesanāks.

& RR Liepiņš, kurš nu jau pa reizei saliek man "L" treniņos, ietika ar mani otrajā līgā. Diemžēl, uz tik lielu turnīru pietrūka gan fizisko spēku, gan nervu.

& RS bija neveikli ierakstījis papīros vienu uzvaru, un rezultātā Elēna viņu izspieda no pirmās līgas. Līgu p/o RS viņai nežēlīgi atspēlējās.

& Čempions Valts 1/4 finālā tik tikko izbēga no Eliāna, atspēlēdams sēriju no 2:3. Analoģiski sudrabotais Kalnēvics atspēlējās no Miglinieka. Es būtu papriecājies par konkurences rašanos, ja neatcerētos, kā pavisam nesen Caics žņaudzījās caur sērijām. Man ir tāds iespaids, ka sērijas līdz 4 uzvarām vairāk provocē uz muļķa laišanu kā uz cīņu par uzvaru no pirmās spēles.

& Aizvācos es no turienes pēc savām spēlēm savlaicīgi un tālab palaidu garām visu labo, kas tai dienā sporta kompleksā ieradās. Anonsēt vajag, jaunkundzes!

& Mulsinoši, bet informācija par turnīra rezultātiem parādījās laicīgi - protams, ne jau nu onlainā, kā trešajā pasaulē, bet nākamajā rītā jau bija saitā. Salīdzinot ar agrāko - neapšaubāms progress.

& Viena jkdze man kopīgā treniņā pēc sacensībām aizrādīja par Ventspils reto apmeklēšanu no centrālo reģionu puses. Nu... Kalendārs uzrāda nākamnedēļ divus turnīrus Vencpilī sestdien un svētdien. Nakti sola +6, bet lietainu. Sēžu pārdomās: līdz viesnīcai vienas nakts dēļ es degradēšos, kad man būs virs 100; grozīties pa miestu naktī jau nesen mēģināju un pārliecinājos, ka vietējā policija īsti neapjēdz, ka darbojas tūrisma reģionā; stopot ar tūrista nakts komplektu mežam vispār nav grūti, bet slinkums pat tik daudz ķēpāties, jau cik gadus nav mēģināts. Tad jau redzēs, kad laiks nāks tuvāk.

& No pamanītajām Inčukalna vēstīm: nākošnedēļ Inčukalnā arī starošanas pasākums, lai tā Rīga nelecās http://incukalns.lv/public/lat/aktualitates/1801/ . Inčukalna dome piešķīrusi 4 naudas balvas 200-250 € apmērā novada galda hokejistiem par medaļām pasaules čempionātā. Līdzīgas summas atvēlētas arī citiem sporta un kultūras paveidiem - loka šāvējiem, dejotājiem, florbolistiem. http://incukalns.lv/public/download.php?id=292 , turpat arī info par nenosaukta zemes gabala pārdošanu Turcijas pilsonim un novada zemes sadalīšanu 15 jauniem mazdārziņiem. Un virs novada domes plīvo.... Igaunijas karogs, par godu sadraudzības pilsētai Sauei - Tallinas piepilsētai. Es pat nebiju zinājis, ka tas garlaicīgais ciemats tapis par atsevišķu pilsētu.

 photo DSC05904_zpsnwwwit6u.jpg

 photo DSC05908_zpskvasi0pk.jpg

 photo DSC05933_zpsevf9mkt8.jpg

 photo DSC05909_zpsr61fhzuq.jpg

 photo DSC05910_zpsecwzuml4.jpg

 photo DSC05911_zpsyirhfq3r.jpg

 photo DSC05912_zpsgtjlkjjn.jpg

 photo DSC05913_zps3i3adhky.jpg

 photo DSC05914_zpsgkr33vhf.jpg

 photo DSC05916_zps8velnkm3.jpg

 photo DSC05918_zpsof4fyvrf.jpg

 photo DSC05922_zpsvxnbjeip.jpg

 photo DSC05923_zpsappx5lz0.jpg

 photo DSC05924_zpsikv738ig.jpg

 photo DSC05925_zpsshbagx1q.jpg

 photo DSC05926_zpsfqzvptcj.jpg

 photo DSC05927_zps2cclrn95.jpg

 photo DSC05902_zpsm7bs6whs.jpg

 photo DSC05903_zpsw2dpwcll.jpg

 photo DSC05958_zpsxhnw2o6c.jpg

 photo DSC05959_zpseejutmqy.jpg
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.