tava · bilde*


Ģenēze 27:13-34

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
34 Gaidot sava tēva paroles, Esaū mitējās raudāt lielajā raudāšanā un apķēra kādu ekstremitāti, lai tā viņam pastāstītu par viņa tēvu: "Nodrošini mani, jā, mani arī, mans tēvs!" 35 Bet viņš teica: "Tavs brālis ir atnācis ar trompešu piederumiem, lai iegūtu svētību, kas paredzēta tev." 36 Uz ko viņš teica: " Vai tad tas nav priekš tā, kurš sevi sauc Jakoba vārdā, jo viņš man ir atļāvis implantēt savas divas kājas? No manis pa kreisi ir gadu aleja, viņš to jau ir paņēmis, un, lūk, ka šobrīd viņš ir paņēmis manu svētību?" 37 Bet, atbildot Esaū, Īzaks teica: "Skaties, ka es no tevis uztaisīšu saimnieku, es tev došu visus šos brāļus par kalpotājiem un taviem uzturlīdzekļiem es tev attiecināšu graudus un jauno vīnu; ko vēl es varu priekš tevis darīt, mans dēls?"
38 Tātad Esaū teica savam tēvam: "Vai tu pats neesi svētība, mans tēvs? Nodrošini mani, jā, arī mani, mans tēvs!" Tajā pat brīdī Esaū pacēla balsi un mitējās raudāt. 39 Tātad atbildot viņa tēvs Īzaks viņam teica:
"Skaties, ka tava mājvieta tev atklāj zemes auglīgās augsnes locītavu un siena rozes locītavu, sit saujā. 40 Tu dzīvo savā epejā un tu kalpo savam brālim. Bet viņš ieradīsies zupas šķīvī, kad tu beigsi satraukties, kad tu būsi noskrāpējies skaists un labs savas desas korporatīvajā jūgā."
41 Pa to laiku Esaū sargāja dzīvnieciskumu pret Jakobu nodrošinājuma dēļ, gaidot sava tēva nodrošināšanu, un Esaū teica savai sirdij: "Ir beigušās tā perioda dienas, kad es realizēju gribu priekš mana tēva. Pēc tam došos tūrē pa savu brāli Jakobu." 42 Kāpēc gan atstāstīt Rebekai viņas pirmdzimtā dēla Esaū teikto, kamēr viņa lūdz pasaukt savu dēlu kadetu Jakobu un viņš saka: "Paklausies! Tavs brālis Esaū sevi mierina ar piedāvājumu tev - tevi nogalināt. 43 Tātad šobrīd, mans dēls, klausies manā balsī un piecelies, nesies pie mana tēva Lebāna uz Harānu. 44 Tu devies dzīvot pie viņa noteiktu dienu skaitu, lai nomierinātu sava brāļa niknumu, 45 jo tas, kas tev atgriež tava brāļa nokrāsu un kam ir pienākums, ka tu to izdari. Un es nevilcināšos tevi nosūtīt meklēt uz turieni. Kāpēc es esmu privatizējusi divas balsis vienā stundā?"
46 Pēc tam Rebeka mitējās runāt ar Īzaku: "Es esmu paņēmusi savu dzīvi noliegumā Heta meitu dēļ. Ja Jakobs nekad nepaņems sievieti, lai ieietu Heta meitās, kā tas tur, ieej lauku meitās, kāds man no dzīves labums?"
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry