(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
Nov. 19., 2010 | 08:52 pm

1) ja nobrauc ar rokas ārpusi gar raupju sienu ar pietiekoši lielu ātrumu un spēku (piemēram, kritiens), iegūst virspusējus, bet plašus ievainojumus. ir divas teorijas par ievainojumu dzīšanu- saglābāt virspusi mitru, lai veicinātu epitelizāciju (dzīšana, latviešu valodā) vai arī cītgi sausināt, lai izvairītos no infekcijas attīstības. tā kā mani vienīgi brūču apkopes materiāli, ko paņēmu līdzi, ir plāksteri ar pārāk mazu diametru un marle nopietnākiem ievainojumiem, šoreiz palikšu pie "mitrums labs dzīšanai" teorijas.
2) pirmo reizi dzīvē mitinos kopmītnēs, bet man ir pašai savs sanitārais mezgls un virtuve
3) šogad man paliek 24 gadi
4) šis ir mans piektais studiju gads, bet sajūta, ka kādam varētu palīdzēt, nebūt nav radusies. drīzāk gan būtu jācer uz pacienta spēju izveseļoties, pārdzīvojot arī manus ārstēšanas mēģinājumus
5) mans otrais studiju mēnesis vācu valodā rit uz beigām, bet neteiksim, ka manas ikdienas valodas iemaņas jau būtu piemērotas labas anamnēzes ievākšanai (šis ir eifēmisms, cits klasisks piemērs- "aizmigt mūža miegā" "nomirt" vietā). labi, ka lekcijas ir in medizinische deutsch.
6) vienīgais bomzis, vai vismaz kaut kas tam pietuvināts, ko šeit esmu redzējusi, gulēja morgā uz sekciju galda. citādi slimnieki, ko redzam, ir latvijas mērogiem labais vidusslānis. un šeit iederas pavecāka vīra citāts, ko sastapu Vācijas vidienē vilcienā: "Ir labi jaunībā braukāt pa pasauli, iepazīstot to un beigās saprotot, ka cilvēki visur ir vienādi". veseli un slimi, priecīgi un bēdīgi, inteliģenti un cietpauri. valsts robežām nav nozīmes, tik vien, cik slimību epidemioloģijā un veselības politikas realizācijā (anglijā salīdzinoši slikts finansējums veselības nozarē- viņi antibiotikas dod 3 dienas, vācijā 5-7 drošības dēļ, bet rezultāts līdzīgs :) )
7) es gribu kultūru. gribu koncertu, kas iekustina, gribu izstādi, kas liek domāt, gribu literatūru, kuras dēļ ir vērts negulēt naktis, tā man šomēnes trūkst.
8) es dzīvoju 4 minūšu attālumā no zirgiem. mēslu smarža skrējiena maršrutā spēj patiesi un līdz sirds dziļumiem iepriecināt. un vēl šeit ir ginki. vienu no tiem esmu privatizējusi un šoruden viņš nodzeltēja tā, ka skaistāk savā dzīvē neesmu redzējusi.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {2}

Terrafugia

(bez virsraksta)

from: [info]morwen
date: Nov. 19., 2010 - 11:49 pm
Link

Paldies, par "pukstu". Ļoti patīkami palasīt, bet reizē nedaudz skumji, ka esi prom un neesmu noķērusi Tevi, lai uz atvadām samīļotu. Kurā Vācijas galā esi? Un uz Ziemassvētku brīvdienām būsi Rīgā?

Atbildēt | Diskusija


kaktuss

(bez virsraksta)

from: [info]kaktuss
date: Nov. 20., 2010 - 06:23 pm
Link

hei! es tagad dzīvojos minsterē šito gadu. nav brīnums ka latvieši emigrējot izvēlējās tieši šo vietu par savu centru- zaļa, skaista, un user frendly (user- suņi, mazi bērni, studenti un sabiedrībai derīgi locekļi).pirms aizbraukšanas centos cītīgi izvairīties no saviem draugiem, lai nebūtu jāskatās patiesībai acīs, cik ļoti bail man bija, jo vācu valodu rupji runājot šobrīd esmu mācījusies gadu un 1.5 mēnešus. tas radīja visai pamatīgu stresa fonu. bet izrādās, nav tik traki! neviens vēl pusdienās mani nav mēģinājis apēst! ziemassvētkos būšu mājās (22- 30.12- tie ir izlidošanas un izlidošanas datumi). bet viens gan- paldies, ka šajā iestādījumā pastāsti, ko tu dari! runāties skypā man īsti ar nevienu nebija drosmes, bet ļoti, ļoti vajadzēja zināt par to, kas notiek ar jums notiek. tas pietuvina pie zemes. un man prieks par tavu darba mašīnu- tas dod brīvību, par kuras apkopi maksā kāds cits.

Atbildēt | Iepriekšējais