Slepenās vietas

« previous entry | next entry »
Jul. 24th, 2009 | 03:18 pm

Slepenās vietas bija fantastiskas!
Sikhi mūs aicināja savā templī un no svētās grāmatas (un vienlaicīgi arī 10tā guru) Grantsahib lasīja lūgšanas- lūdza gan par sikhu turību, veselību un laimi, gan par mieru pasaulē. Pēcāk piedāvāja mieloties ar saldumiem. Noskaņa bija ļoti aizkustinoša.
Grupa ar jaunākajiem bērniem- višnuīti- pārsteidza ar visgrandiozāko vizuālo noformējumu. Savā tronī sēdēja grezni satērpta Lakšmi ar četrām rokām, ap viņu sapulcējušies dažādi Višnu avatāri un vienkārši Višnu pielūdzēji. Tas viss vakara saules gaismā izskatījās ļoti skaisti. Arī tas, kā divi Višnu avatāri- cilvēks ar lauvas seju un vīrs ar cirvi mēģināja viens otru neuzkrītoši izbīdīt no troņa, lai būtu vairāk vietas.
Tīģeris vēl ilgi tincināja noslēpumaini smaidošos višnuītu grupas bērnus; kā tas panākts, ka Lakšmi(Fejzaķim) bija četras rokas?
Šaivu priekšnesums bija vesela lekcija. Katrs bērns zināja kaut ko pastāstīt vai nu par Šivu, vai Parvati, vai rituālu jēgu un saturu. Prezentācijas beigās šaivas piedāvāja visiem kopā iedziļināties pirmskaņas meklējumos un tiem kas grib, no krāsainām smiltīm veidot Jantru, kas attēlo pasaules kārtību un cilvēka būtības harmoniju vienlaicīgi.

Bildes te;
Slepenās vietas- sikhi, vaišnavas, šaivas

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}