jurasvarna

Labas ziņas ar nokavēšanos.

Jul. 9th, 2011 | 06:38 pm
From:: jurasvarna

Vakar naktī bija lielais piedzīvojums! Ap pulkstens vieniem kāds ieskrēja lielo puišu mājiņā un iespieda Papagailim rokā ziņu no maoru teiksmainā varoņa Maui. Tad bērni izlasīja atrastās norādes un devās izsekot gaismiņas un sastapt maoru dievus un varoņus, kas atgriezušies pasaulē, lai nepieļautu debesu un zemes sastapšanos. Šodien jau noticis ļoti daudz kas cits, bet visu nepagūstu izstāstīt. (Gaidiet jaunās bildes.) Vakar miglas dēļ (!) nebija pieejams internets, tāpēc vakardienas-aizvakardienas notikumu aprakstu publicēju tikai tagad.

Šeit viņš ir:
____________________

Ja jūs zinātu, kas notiek maoru slepenajā vietā! Pa vakardienu un šodienu mēs paši savām rokām esam uzbūvējuši un izgleznojuši pavism īstu maoru sapulces māju . Visi sparīgi strādāja, bet īpaši izcēlās Kaķēns un Zebiekste, kuras strādāja kā īstas amazones - zāģēja, cirta, sēja un stiepa. Par to meitenes saņēma tādus tetovējumus, kādi pienākas tikai maoru cilts cienījamākajām sievietēm.

Šodien Meža Kaza iepriecināja Vāveri uzskaņojot viņas ukuleli un pēc tam pārsteidza visus ar savu brīnišķīgo melodikas spēli. Nav šaubu, ka šim zvēram ir absolūtā dzirde. Trusis un kaķpēdiņa pie jūras uzbūvēja milzu pili ar cietoksni un pēc savas rotaļas motīviem ir nolēmuši sarakstīt biezu pasaku grāmatu pieaugušajiem. Tur būs arī slepkavības, bet beigas būs laimīgas.

Bet vakar Šamaņa darbnīcā tika taisītas kalimbas . Sanāca vienkārši neticami labas! Jāatzīst, ka Pēterbriedim ir īpašs ķēriens.


Pirms gulētiešanas bija kino vakars. Skatījāmies dažādas filmiņas par maoriem un Austrālijas aborigēniem, viņu mūziku, dzīvi, paražām. Bērnus visvairāk sajūsmināja maoru hakā izmantotās sejas izteiksmes un izsaucieni. Tie vēl ar vien periodiski izskan pa kādas bērnu mājiņas logu.


Vārna saka: "šodien ir ļoti gaiša un tīra sajūta - lietus dēļ un tāpēc, ka bērni ir tādi līdzsvaroti un mierīgi. Ļoti patika bērnu muzicēšana- tā bija tāda spontāna un patiesa."

Notika vēl daudz kas interesants un jauks, bet to pastāstīšu kādu citu reizi, jo tagad man jāskrien uz dančiem (latviešu, nevis aborigēnu), kurus mums spēlēs Surikāts un rādīs Pingvīns.

Link | view all comments


Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: