HiTech: Sony atbilde uz iPod Shuffle

Kā jau bija nojaušams, uzreiz pēc Apple iPod Shuffle mūzikas pleijera iznākšanas, atkal modē nāks mazizmēra mūzikas pleijeri ar flash atmiņu. Ir redzēti dažādi brīnumi, taču neviens no tiem ne tuvu nav salīdzināms ar iPod Shuffle. Taču tagad tam ir uzradies līdzvērtīgs pretinieks no Sony. Arī Sony, līdzīgi kā Apple, var lepoties ar izteiktu savu stilu un lielu fanātisku piekritēju pulku. Un tas noteikti kļūs par bestselleru (dižpārdokli?).

Ar ko viņš ir tik labs? Pirmkārt un galvenokārt ar dizainu. Līdzīgi, kā Apple produkti, tas ir ļoti atturīgā, bet vienotā stilā. Vienkārša mantiņa, ko tā vien gribas paņurcīt rokās. Otrs punkts, ar ko šis pleijeris viennozīmīgi ieliek iPod Shuffle, ir ekrāns. Ekrāniņš, patiesībā. Taču Apple pleijerim ekrāna nav vispār.

Bez trīsrindu ekrāna (tās hieroglifu rindiņas aparāta vidū, ir ekrāns), šim aparātiņam ir 512MB atmiņa un FM radio.

Ja es būtu smagās mūzikas pleijera izvēles priekšā (smaga ir izvēle, nevis mūzika), es ilgi jo ilgi domātu. Shuffle vai Sony (Sony pleijerim protams ir arī nosaukums - NW-E505, bet kurš gan to atcerēsies...) Vienīgais mierinājums, ka atšķirībā no Apple pleijera, nav ne mazākās jausmas, vai Sony pleijeris būs pie mums nopērkams.

Comments

dižpārdoklis!?! Muhahahahaa...Psc! Laikam esmu palaidis garām kārtējo jaunumu no mūsu dižajiem valodniekiem..?

A par tēmu runājot, skaņas kvalitāte tādam loriņam noteikti ir neapskaužama. bet ko gan mūsdienās vajag - ērtumu, parocīgumu, vairāk un vairāk praktiskumu un kvantitāti.. Kvalitāte..? Lai nu paliek...
tāds jaunvārds ir gan...

par kvalitāti... nu, es nez, kurš spēj novērtēt to super kvalitāti? es ne.

varu pastāstīt audiofīla murgu - kā es klausos mūziku mašīnā :)
Nu jā, kvalitāte tāds stiepjam jēdziens. pēdējā laikā ne īpašā cieņā diemžēl. Ir kur zelt un plaukt visādiem LG, Xoro, Hyundajiem un citādiem mēsliem.. Nu labi, tie tik tādi mani pārspriedumi. gribēsi dzirdēt plašāk, pavaicāsi.. =)

Nu pastāsti savu audiofīla murgu..
Ook, tad sistēma tāda:
Es uz kompa ierakstu online radio (40-100 kbps). ierakstu iekš mp3/128kbps. talāk es iecepju matricā un lieku mašīnā mp3/cd pleijerī (protams, lētakājā ko varēja dabūt, Panasonic). tālāk, tas man ir pievienots automagnetolai, ar kasetes adapteri. magnetola, arī protams standarta, kāda nu mašīnā ir.

nu tā,īstens audiofīls jau būs paģībis, ne?:)
bet mani pilnībā apmierina kvalitate. nu jeibogu, man atliektiem galiem pietiek. un domāju, ka tā ir arī lielākajai daļai.
Tā jau saka tie, kas kvalitāti nav dzirdējuši.. Tā laikam ir visās lietās, kamēr neesi pamēģināji ko labāku par to, kas tev ir, viss liekas baigi ok. vai arī otrs variants, ja vnk tā konkrētā lieta neinteresē pietiekami, lai par to īpaši domātu..
bet fakts ir tāds, ka tehnikas attīstība iet uz priekšu milzīgiem soļiem, taču patiesībā tas viss paliek daudz nekvalitatīvāks un pārsvarā gadījumos kvantitāte tomēr uzvar kvalitāti.

NW-E507

(SONY NW-E507) šī atsauksme vairāk gan ir par NW-E507, bet atšķirība jau ir tik atmiņas ietilpībā.
Šis nw-e507 ir mans ortais atskaņotājs un jāsaka, ka esmu vairāk kā apmierināts ar to. Pirms to iegādājos, izlasīju visas pieejamās atsauksmes, meklējot caur googli, jāsaka ka 95% no tām bija pozitīvas, kas arī man ļāva izdarīt izvēli. Kā pozitīvs pluss šij Sony walkman sērijais ir vērtējams tas, ka sony beidzot atbalsta mp3 failus, kas visus iepriekšējos gadus netika darīts, tāda bija sony koncepcija, bet tad viņi sāka strauji zaudēt tirgus daļu, jo konkurējošie brendi, tādi kā creative, ipod, u.c. mp3 atbalstīja.
par pašu pleijeri - domāju, ka dizains šaj sērijai ir izdevies lielisks, zinu, ka būs tādi, kam tas nepatiks, bet nu tā ir jūsu darīšana...
laba ergonomika, vienīgais, kas varēja būt ērtāk izkārtots, tas ir "search/menu un disp/fm" pogas, bet tas nemazina kopējo kvalitāti.
ekrāns - lieliski izdomāts, vienīgā problēma ir to saskatīt dienas laikā it īpaši ja ir saulaina diena.
skaņa - tā ir viena no pārsteidzošākajām lietām, tā tiešām ir lieliska, ir iespējams regulēt bass un terable diapazonu no -3 līdz +3, bet jāsaka uzreiz, lieliskam skanējumam vajadzēs iegādāties kvalitatīvākas austiņas, pats šobrīd lietoju sony in-ear austiņas, ko iegādājos elkorā par aptuveni 7 ls, un skan labi.
baterija - tā ir tā lieta, kas iespējams nostrādāja visvairāk par labu šī aparāta izvēlē..baterija tiešām ir lieliska, pats to notestēju, atskaņojot mp3 formātu, izvilka 43h bez apstājas (sony apgalvoja, ka ejot 40h) tā ka taisnība vien ir. ar atrac3, tā izvilks vēl vairāk. šobrīd man visas dziesmas ir šajā formātā 105 kbps un skaņas kvalitāte ir laba.
arī vadība pa folderiem ir lieliska.
vienīgi uzreiz jāpiebilst, ka mūziku iekšā var dabūt tikai caur sony programmu Sonic Stage iesaku nokačāt 3.3 vai 3.4 ver (komplektā iekļauta 3.0 ver), aa un šai programmai ir lielas prasības pēc laba kompīša, ja windows 2000, nepieciešama 3 servispaka, ja XP 2 servispaka, savādāk nepalaidīsiet, kas vēl, vienkārši iekopējot mūziku tā kā to dara flashā nekas neskanēs rādīs NO DATA, to vienīgi varēs izmantot kā flash atmiņu. šobrīd internetā ir arī iespēja nopumpēt speciālu programmu, kas ļaus mp3 pailus pārnest uz pleijeri bez sonic stage programmas.
aaa piemirsu piebilst, ka arī radio ir laba kvalitāte.
tā kā ja domājat izvelēties kādu pleijeti, iesaku šo...pats esmu ļoti apmierināts ar izvēli.

andrss

July 2005

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba