Sadomātava -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 11., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:50

[info]efendi - īpaši tev. :)

Sāksies gājēju drošības kampaņa "Gaismaszīme"
02:28, 11 novembris 2005
RĪGA, NOV 11, BNS - Lai mudinātu gājējus diennakts tumšajā laikā lietot atstarotājus, piektdien sāksies gājēju drošības kampaņa "Gaismaszīme", aģentūru BNS informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD).

Kampaņas laikā televīzijā, internetā un uz vides reklāmas stendiem būs redzamas reklāmas ar cilvēkiem, kas nav lietojuši atstarotājus un tāpēc gājuši bojā.

Kampaņas autors Ēriks Stendzinieks Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē demonstrēja videoklipus, kuros redzami notriekti gājēji un vērojami dažādi saukļi, piemēram, bez "atstarotāja tu esi neredzams". "Notriektie" gājēji radio klipos stāstīs, ka viņu nāves cēlonis bijis atstarotāju nelietošana.

"Gaismaszīme ir kā atstarotājs - gaismas punktiņš, kas atdala dzīvību no nāves," teica Stendzinieks.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, vērtējot klipus, norādīja, ka svarīgi panākt cilvēku attieksmes maiņu. "Galvenais uzdevums ir cīnīties par katru dzīvību," teica Šlesers.

Arī Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš klipus novērtēja kā pietiekami iespaidīgus un atzina, ka tie varētu dot pozitīvus rezultātus.

Ceļu satiksmes drošības padome nolēma uzdot Satiksmes un Izglītības un zinātnes ministrijai izstrādāt rīcības plānu, lai no 2006.gada 1.septembra ceļu satiksmes drošību mācītu kā atsevišķu priekšmetu.

Kampaņas ietvaros nākamajā nedēļā paredzēts dibināt fondu "Gaismaszīme", kas rūpētos par atstarotāju piešķiršanu gājējiem.

Šogad desmit mēnešos uz ceļiem bojā gājuši 134 gājēji, bet pērn - 144. Savukārt diennakts tumšajā laikā avārijās šogad bojā gājuši 84 gājēji, bet pērn - 91.

Gatis Kristovskis, +371 7088611, zinas@bns.lv

(6 domā | padomā tu ar')

Comments:


[User Picture]
From:[info]uzis
Date:11. Novembris 2005 - 09:35
(Link)
ha.šorīt, spešalī priekš efendi četrās vietās/kioskos prasīju atstarotājus, un protams, ka nevienā nebija. Pašam jātastarojās taka mēnesim.
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:11. Novembris 2005 - 09:42
(Link)
es jau pati gaismas stariņš
[User Picture]
From:[info]uzis
Date:11. Novembris 2005 - 09:44
(Link)
drīzāk jau nenormālākais mēness:p
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:11. Novembris 2005 - 09:49
(Link)
šito es gandrīzs biju aizmirsis jau :)
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:11. Novembris 2005 - 09:43
(Link)
vai, manas lūgšanas ir sadzirdētas :) jo es arī visu pagājušo nedēļu meklēju tos sasodītos atstarotājus, tagad nu gaidīšu, kad izdalīs, jo nekādos narvesenos un tā nevarēju atrast, ties, benzīntankos nemeklēju jo nebij pa ceļam :)
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:11. Novembris 2005 - 10:18
(Link)
..par Šloseru es vairs nebriinos :D

> Go to Top
Sviesta Ciba