June 17th, 2010

roman holiday, siikvels

Romas satiksme - nublja, tas tik ir kaut kas. es te pat nerunaaju par auobusiem, kuriem saraksti diez ko neeksistee, un kuros brauciens liidzinaas absurda/horrormuuvijam. autobraueejus interesee tikai tas, kaa peec iespeejas aatraak tikt uz priekshu, nevis, kaa nenobraukt liidzcilveekus. attieciigi gaajeeju paarejas diez ko svariigas nav, braukt var saakt jau, tikliidz krusteniskajai joslai paraadaas dzeltenais, un braukt pa joslaam var njigu-njegu, jo, kaa jau mineets, svariigi ir tikai, kaa peec iespeejas aatraak tikt uz priekshu.

bet vissliktaakie ir motocikli. nublja, tas tik ir kaut kas - kvadraataa. tiem darbiibas princips ir - testies uz riekshu, tad atrast kaadu spraugu, caur kuru izspraukties, lai atkal testos uz priekshu. vot. un viss paareejais neeksistee - nu tur, pashsaglabaashanaas instinkts vai tml. vakarvakar jau redzeeju vienas avaarijas sekas - motobrauceejs bija laikam gaajis bojaa, bet kjermenis aizvaarkts; vien smiltis veel nobaarstiija asinju vietaa, mans autinjsh nevareeja tikt garaam, kameer shie tur dariijaas. trak' sajuut'.

nu un tad shovakar, peec picu un tiramisu saeeshanaas bija jaatiek maajaas. a El.bojfrends, kaisliigs motobrauceejs, vien piecas dienas ieprieksh bija dabuujis autovadiitaaja tiesiibas. nu un tad dabuuju arii maajaastikshanu peec pilnas programmas - psihaa motobrauceeja mentalitaate plus neprasme veel apzinaat automashiinas reaalos gabariitus. seedeejaam abas ar El., iekrampeejushaas benjkjiishos, es - laikam baala. a El.bojfrendam - ka tik uzgaazeet, ka tik iebliezt kaadaa spraugaa, kur vieta pusotrai mashiinai - un viena jau tur brauc, - attieciigi, ar visu sekojosho piipinaashanos un lamaashanos. omfg, taados briizhos aizmirstas, ka dazhbriid dziivot apnicis un tamliidziigi, - taados briizhos eksistee tikai 'luudzu, ne tagad, un ne jau shaadi'.

bet vispaar jau skaists vakars. Trastevere ir visforshaakais Romas rajoninjsh, ko liidz shim esmu redzeejusi, teju noklainjojaam nost kaajas, pa mazajaam ielinjaam lodaajoti. tad noeedaamies vieteejaa kulta kjeekjii ar smiekliigajiem viesmiiljiem, par kuriem teju radaas aizdomas, ka vinju uzvediiba vareetu buut apzinaati konceptuaala - viens miiljsh, dzen jokus un izsaka komplimentus, a otrs pa tam laagam njemaas 'es ieniistu cilveeci' garaa - pienjemot pasuutiijumus no aarzemju tuuristiem, vislaik izmet replikas a la 'ak tad tu neko nesaproti', 'beidzot izdomaaji, jefinj'. pirmoreiz pagarshoju iistu, ne kjiimisku limoncello, un peec tam pekaushi bija sagatavojushi man paarsteigumu - nobraucaam naktii gar Sveetaa Peetera laukumu. nu, gliishumgliishs skats, pat par spiiti nagiem benjkjiitii :) ai, Itaalija. tu esi jociiga. nevareetu teikt, ka man ljoti patiic, bet peec shiivakara - vairaak.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.