immer

Komentāri

Journal Info

Name
immer

mjā

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Negrasos pievienoties visu bļāvēju pūlim, kuri tikai gaudo par to, cik Latvijā viss slikti - arī pirms 2 gadiem, kad bija lielais uzplaukums, bļāva tikai nedaudz mazāk, tā laikam tāda cilvēku suga, jo tie, kuriem ir visgrūtāk, tie ar to "nelielās" un visiem neafišē. Bet tomēr... Nu kā valdība varēja grozīt noteikumus par stipendijām, nosakot, ka turpmāk vienīgais stipendiju piešķiršanas kritērijs ir sociālais stāvoklis? Pietiek ar to, ka cilvēks ir sekmīgs - ja viņš spēj pierādīt, ka "oficiāli" ir maznodrošināts (kas ļoti lielā daļā gadījumu, ņemot vērā aplokšņu algu un tamlīdzīgu Latvijai tipisku lietu izplatību realitātē var izpausties pavisam citādāk, nekā pēc vārda jēgas tam vajadzētu būt), tad viņam pienākas stipendija - protams, ņemot vērā to, cik vispār konkrētajai studiju programmai piešķirtas stipendijas. Murgs pilnīgākais.
Jau tā Latvija absurdi lepojas ar to, ka mums ir liels cilvēku ar augstāko izglītību īpatsvars. Bet kāds no tā labums? Negribu nevienu apvainot, bet - vai sētniekam vai apkopējai ir vajadzīga augstākā izglītība?
Augstākā izglītība nevienam nepiešķir ne inteliģenci, ne saprātu - tas vai nu ir vai nu nav. Augstākā izglītība, skatoties no valsts pozīcijām, ir nepieciešamība cilvēkiem, lai viņi varētu darboties konkrētās sfērās. Jau tā "Turība" un citas tamlīdzīgas augstskolas pēdējo gadu laikā ir "saražojušas" bariem cilvēku ar it kā augstāko izglītību, kuri nekad nemaz nepielietos zināšanas, kuras viņi teorētiski ir studiju procesā "ieguvuši". Protams, ne jau šis viens valdības lēmums kaut ko mainīs - ne vienā, ne arī otrā virzienā, tāpat tie talantīgie cilvēki, kas būs spējīgi un motivēti mācīties, iegūs augstāko izglītību arī bez tāpat izdzīvošanai nepietiekami lielo stipendiju palīdzības, toties kārtējo reizi tiek parādīta attieksme. Lai vai kā negribētos to atzīt, bet atsevišķās lietās esmu sasodīta snobe.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba