Ilmārs


Reply To:

(bez virsraksta) @ 11:07

[info]ilmars:

Lapsus calami

Savā literārajā darbībā jaunā dzejniece Agnese Krivade nekad nav centusies izvairīties no pretrunām, bieži vien apzināti gājusi uz konflikta eskalāciju. Pēc dažādi vērtētā stāsta Mētelis publikācijas žurnālā Karogs ir uzsāktas pārrunas ar Nikolaja Gogoļa mantiniekiem, kas saskata tajā nepārprotamu līdzību ar minētā autora stāstu Šinelis, taču Krivade jau uzsākusi darbu pie jaunas stāstu sērijas Nāsis.

Tabula rasa

Savā literārajā darbībā jaunais rakstnieks Andris Grūtups nekad nav izvairījies no smagām tēmām. Arī šobrīd autors strādā pie strīdīga un vienlaikus aizraujoša manuskripta Iedzīvotāju ienākumu nulles deklarācija. Pagaidām lielākās radošās problēmas saistītas tieši ar nullēm.

Alter ego

Savā literārajā darbībā Rainis bieži ir jaukts ar Aspaziju, taču, kā liecina latviešu literatūrzinātnieku pētījumi, šo pārpratumu cēlonis ir vairākas cilvēka redzes uztveres un dzīves laikā iesīkstējušo lasīšanas ieradumu īpatnības. Astoņdesmit piecos procentos no gadījumiem, kad rakstītā tekstā tiek pieminēti šie autori, viņu vārdi ir atradušies līdzās, radot maldīgu priekšstatu, ka tas ir viens un tas pats cilvēks līdzīgi kā tas ir bijis ar Marksu un Engelsu vai Eduardu Aivaru.

Vita brevis

Savā literārajā darbībā šokējošais rakstnieks Edmunds Frīdvalds vienmēr ir pieturējies noteiktiem augstu stāvošiem estētiskiem standartiem, lai arī sadzīvē vienmēr bijis apmierināts ar to mazumiņu, ko viņam piedāvājis pilna iztikas minimuma patēriņa preču un pakalpojumu groza saturs, kas apstiprināts ar Ministru Padomes 1991.gada 8.aprīļa lēmumu. Vienīgās problēmas sagādājis fakts, ka šajā iztikas minimuma patēriņa grozā nav iekļauti alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un luksuspreces.

Per aspera

Savā literārajā darbībā skaudrās realitātes atainotāja Inga Ābele ir sasniegusi apogeju. Geju atbalsta organizācija šajā sakarā ir paziņojusi, ka sagaidīs perigeju un tikai tad spriedīs par to, vai vērsties tiesā.
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Ilmārs