sen jau vairs nestopoju -- Day [entries|friends|calendar]
būs savādāk

[ website | mājene ]
[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

apollo TV [19 Oct 2006|03:37pm]
uzzinot no [info]ojars, ka uz linux ar vlc ir iespējams skatīties apollo TV, manā prātā iešāvās doma, ka uz win sistēmas arī vajadzētu tāpat vai līdzīgi spēt skatīties šo interneta tv.

NEPIECIEŠAMS
Lai šo visu atklātu, man bija nepieciešama
informācija. Pirmkārt jau www.google.lv. Atradu:
a) http://linux.edu.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&p=2189#2189
b) http://hackers.lv/forums/viewtopic.php?id=38 (šito es pasenāk jau aizsāku)
VLC pēdējā versija (šodien - 0.8.5) www.videolan.org atrodama.
kanāli Jāuzzin visu kanālu adreses.

IZPĒTE
Lai atrastu adreses, ar internet explorer tiek atvērta apollo tv mājlapa un wmp10 plugins nodrošina tv pārraidi. Peles labais klikšķis, un parādās iespēja "properties". Tur zem "Location" arī var labi redzēt, no kurienes nāk "straume". Šādi apstrādājot visus četrus bezmaksas kanālus iegūstam adreses:

rtsp://gp.2.apollo.lv/gp65 - LTV7
rtsp://gp.2.apollo.lv/gp66 - LTV1
rtsp://gp.2.apollo.lv/gp21 - LNT
rtsp://gp.2.apollo.lv/gp3 - TV5

EKSPERIMENTS
Iekopējot šādu adresi vienkārši palaistā VLC pleijerī (vienkārši palaists -> dubultklikšķis uz programmas ikonas [w2k vidē]), tv var dzirdēt, bet bilde ir melna. Sākuma doma, ka kodeki gļuko. Stream info dod informāciju, ka tiek lietoti WMV3 (windows media video 3) kodeki. Ko viņi ziemā ēd.... nu to zina tikai datoriķi. Es nē. Bet nu doma, ka vaina šamējos. Vēlāk atklājās, ka nē, WMV3 kodeki tomēr strādā labi uz VLC. Tātad problēma ir kautkur citur.

LINUX
Linux`istiem izdevās dabūt tv bildi uz VLC. Jautājums - kā? Nu šie tur instalē un kompilē jaunāko VLC pleijera sourci pusdienas garumā, bet sākumā šiem tāda pati neraža. Nu labi. Varbūt šajā visā to VLC var dabūt automatizētāku. Bet arī uz w2k var viskautko automatizēt, bet tas ir cits stāsts - mums galvenais iegūt bildi w2k platformā ar VLC. NU bet linux`isti atraduši tādu lietiņu, kā --rtp-client-port 2100 , un viņiem tas viss aiziet. Zinot, ka tas ir ķipa "variable" vai kāviņpareizi sauc, un zinot arī, ka tādus var piekabināt zem w2k platformas - jānomēģina piekabināt.

W2K un citi WINDOWS (XP, piemēram)
Uztaisu četrus VLC šortkatus uz desktopa katrai programmai savu. Katru šortkatu atveru vaļā un nomainu attiecīgo parametru.

PARAMETRS
Atveru uz šortkata nospiežot peles labo pogu, nospiežot properties. Meklēju aili ar nosaukumu "TARGET"
nomainu esošo info uz:
"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --intf wx --wx-embed --rtp-client-port 2100 rtsp://gp.2.apollo.lv/gp66 priekš LTV1. Priekš citiem daru līdzīgi - zinot pēdējo cipariņu šai adresei, varu iegūt pārējās brīvās tv.
Saspaidu OK.
Palaižu šortkatu un iegūstu - LTV; skaņu un bildi.

//
Tagad jāizdomā, kā capture reklāmas...

SECINĀJUMI
Viss ir iespējams

ACKNOVLEDGEMENTS
[info]ojars, Linux Centrs, u.c.

2006
post comment

navigation
[ viewing | October 19th, 2006 ]
[ go | previous day|next day ]