I'm Your Hope... - Kā izdzīvot kad nav naudas.
hope
[info]hope
Add to Memories
Tell A Friend
Kā izdzīvot kad nav naudas.
Šodien saņēmu algu, un samaksājot visus rēķinus, kabatā ir palikuši 20Ls. Padalīšos ar savu pieredzi kā tādos brīžos izdzītvot. Varbūt kādam ir kādi ieteikumi?

Tātad, kamēr vēl tev ir nauda un nav iztērēta visādos saldumos, sapērcies obligāti šādas lietas:
1. Kartupeļus. Maksā ~0.10-0.15Ls/kg. Tie ir salīdzinoši lēti un barojoši. Pērc pēc iespējas lētākus, tas nekas ka tie ir mazāki, daudzums tas pats sanāk. Mēģini mizot ar iespējams plānākām mizām, jo samizojot veselu maisiņu ar mizām, tur var sanākt vēl kādi 3-4 kartupeļi.
2. Makaronus. Maksā ~0.20Ls/paka. Dārgāki par kartupeļiem un nav tik barojoši. Viena paka sanāk 2-3 ēdienreizēm. Ja slinkums, tad var ēst vārītus, bet cepti makaroni garšo daudz garšīgāk.
3. Tomātu mērci vai kečupu. Maksā ~1Ls/kg. Viena no dārgākajām lietām. Protams var iztikt bez šīs sastāvdaļas, bet ar laiku tev radīsies nepatika pret visu savu ēdienu. Universāla piedeva - labi garšo gan ar ceptiem kartupeļiem, gan ar makaroniem, kā arī ar rīsiem un griķiem.
Var arī izmantot alternatīvu - majonēzi, bet tas ir gaumes jautājums.
4. Eļļa. Maksā ~0.60Ls/gab. Nevajag pirkt nekādas dārgās eļļas, jo jēga no tām nav nekāda. Galvenais eļļas uzdevums - neļaut piedegt kartupeļiem/makaroniem un piesūcināt tos ar kuņģim tik nepieciešamo vielu - taukvielu, kura ļauj justies tev paēdušam. Ja gadījumā eļļa ir beigusies, tad uz to brīdi var mēģināt izmantot visu kas ir taukains - vecu krējumu, margarīnu, treknu gaļas gabalu utt. Bet tas nav izdevīgi.
5. Griķus/rīsus. Maksā ~0.45Ls/4 paciņas. Nav īpaši izdevīgs produkts, bet tas ir nepieciešams dažādībai.
6. Sāls. Maksā 0.10Ls/kg. Var arī izmantot garšvielas, jo tās nemaksā dārgi - 0.10Ls/paciņa. Nepirkt dārgas garšvielas!! Un nemaz neskaties uz garšvielām - "Kartupeļiem", tas ir tikai reklāmas triks.
7. Kāposti spainītī. Maksā ~0.50ls/spainītis. Lai ēdiens būtu garšīgāks, vajag pieest klāt arī kādus salātus, tie arī apgādās ķermeni ar pāris vitamīniem. Ļoti izdevīgi ir pirkt veikalā spainīti ar kāpostiem. Maksā lēti, un sanāk apmēram 10-15 ēdienreizēm. Nekādā gadījumā salātiem nepirkt atsevišķi gurķus, tomātus utt, tas nav izdevīgi. Var arī iztikt bez.

Ja ir pierasts ēsts 3x un vairākas reizes dienā - aizmirsti. Ēdienreizes ne biežāk par divām reizēm. Brokastis un vakariņas. Brokastīs - tēja, ja ir cukurs - ta ir labi, ja nav - tad nevajaga. 3-4 šķēlītes maizes, būtu vēlams ar margarīnu, bet arī nav obligāti. Ir problēma ar to, ko liek uz maizes, jo viss maksā pietiekami dārgi. Var pirkt pastētes un kaut kādas lētas desas. Citas izvēles šķiet ka nav. Pēc darba var arī uztaisīt vakariņas(pusdienas). Galvenais jāmēģina dažādot ēdnienreizes, nedrīkst ēst nedēļu pēc kārtas kartupeļus, jo tad tie vienkārši apniks. Kartupeļi, makaroni, rīsi, griķi - šeit iznāk daudz kombināciju. Protams kartupeļus arī var dažādos veidos sagatavot, galvenais lai strādā iztēle.
Pēc iespējas vairāk laika pavadi pie PC, jo tādā veidā tu pazūdi no realitātes un ēšana nemaz nav padomā. Ideāli - spēlēt spēles, jo tad laiks paiet ļoti ātri, un pirmā doma trijos naktī apskatoties pulkstenī ir "Jāiet gulēt", nevis "Hmm.. vajadzētu paēst".
Un galvenais - niet uz veikaliem, lai arī cik ļoti gribētos. Ja ir iespējams, tad mēģināt atrast jebkādu veidu kā nopelnīt vieglu naudu. Var sākt apzvanīt cilvēkus kuriem tu esi instalējis kompi (attiecīgi naudu saņemot pretī) un pajautāt kā ir, vai viss iet, vai nevajag kautko palīdzēt utt.. jo ja aiziesi, tad pie kāda piecīša tiksi!
Comments
lusija From: [info]lusija Date: February 16th, 2006 - 07:25 pm (Link)
Es neko negribu teikt, jo vēl nav pienākusi 5diena, bet šonedēļ ēdamajam neiztērēju ne santīma. Arī cigaretēm nauda netika tērēta. Un tas viss tik tāpēc, ka 6dien uz Rīgu :)
From: [info]anilirem Date: February 16th, 2006 - 07:39 pm (Link)
ak dievs
hope From: [info]hope Date: February 16th, 2006 - 07:50 pm (Link)
ja tev ir problēmas ar lieko svaru, tad man vēl viena gulta ir brīva ;)
From: [info]anilirem Date: February 16th, 2006 - 07:56 pm (Link)
:P nav man problēmu!Tava derēs ;)
hope From: [info]hope Date: February 16th, 2006 - 08:04 pm (Link)
gigigi XDDD

ok, tā vēl labāk! :P~~
From: [info]anilirem Date: February 16th, 2006 - 08:17 pm (Link)
nu nav man!

:P
hope From: [info]hope Date: February 16th, 2006 - 08:23 pm (Link)
huh?

kas tev nav?
7 comments or Leave a comment
profile
hope
User: [info]hope
Name: hope
calendar
Back June 2012
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
links