04 November 2004 @ 10:12 am
aizliegtie vārdi  
bērnībā bija tādi vārdi, kuru nozīmi es īsti neizpratu, tad nu par tiem vārdiem tika runāts čukstus un zināšanas tika nodotas tā pusslepeni. un man vienmēr bija sajūta, ka citi bērni šajā jomā ir daudz izglītotāki.

vārdu 'sekss' es pirmo reizi dzirdēju 3.klasē. Atceros, atnācu uz skolu un stāstīju diviem puikām un vienai meitenei par filmu, kuru iepriekšējā vakarā skatījos, un viens no viņiem paprasīja, vai tā filma bija par seksu. Tādu vārdu iepriekš nebiju dzirdējusi, taču nojautu, ka tas ir kaut kas no pieaugušo pasaules un galvenais, ka nevajag izlikties par duru un teikt, ka nezinu, ko tas nozīmē. pateicu vienkārši nē.

piektajā vai sestajā klasē pirmo reizi uzzināju, kas ir prezervatīvi. gāju mājās no mūzikas skolas ar divām meitenēm, viņas bija gadu vecākas. iegājām aptiekā un viņas sāka ķiķināt un rādīja ar pirkstu uz kaut kādiem iepakojumiem, viena pačukstēja man ausī, ka tie ir prezervatīvi. šoreiz biju drosmīgāka un pajautāju, kas tas ir. viņas mani aši izrāva no aptiekas un ķiķinot nolasīja lekciju par prezervatīvu pielietošanu.

tad bija laiks, kad mūsu apkārtnē kļuva populāri savstarpēji rādīt fakjū. man gan atkal nebija ne jausmas, ko nozīmē tas, ka parāda vidējo pirkstu. vienreiz tādā izdevīgā brīdī, kad divas meitenes apsaukājās un rādīja viena otrai paceltos vidējos pirkstus, es vienai no viņām pajautāju. man iečukstēja ausī, ka tas nozīmē fakjū. man gan nebija īsti arī jausmas, ko nozīmē fakjū, biju tikai redzējusi uz sienām uzrakstus fuck you, bet ziniet, man ir aizdomas, ka arī visiem citiem īsti nebija nojausmas, ko tas nozīmē. visi tikai zināja to, ka tā ir moderna rupjība, jo noskatīta amerikāņu kīnō. mana māsa vakar atzinās, ka viņai kaimiņš teica, ka tas nozīmē 'ka tevi divi deviņi'. nu lūk, tātad, ka tevi divi deviņi modernā izpildījumā.

bet vislielāko mulsumu manī tomēr iedvesa uzraksti DM. visa apkārtne bija aprakstīta ar DM. arī manai krutajai kaimiņienei, kura bija pusgadu vecāka, atzīta par vietējo guru 'īpašos pieaugušo jautājumos', jo viņai bija krietni vecāks brālis, pie viņas durvju elektrības kārbas bija uzpūsts DM. Es viņai pajautāju, ko tas nozīmē, bet viņa paraustīja plecus. Man bija skaidrs, tātad tā ir kāda īpaša rupjība, kuru nezina pat viņa. Un atkal mani pārņēma tā sajūta, kas mani vēl ilgi vajāja - DM ir kaut kas tikai pieaugušo pasaulei piederīgs.
 
 
( Post a new comment )
eič sī[info]hellcat on November 4th, 2004 - 11:09 am
ā, pieleca :) mana māsa atkal reiz sašūmējās, kad mūsu māsīca pajautāja - počemu tam v romaške dirka? un pateica - Ļiza, tak ņelzja govoritj.
katram bērnam savu rupjību!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(k)Vii!: 10[info]viinogas on November 4th, 2004 - 11:18 am
ā, par šo man arī ir - kaimiņos dzīvoja viens krievu puišelis, kurš regulāri mani aicināja iet, skatīties kanavu. nez, biju baigi nikna, ka šis tik rupjš, bet es vairs neatceros, ko es domāju, kas tā kanava ir ;))
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
eič sī[info]hellcat on November 4th, 2004 - 11:26 am
šitas arī ir labs! :) bet nu kanava tik tiešām izklausās aizdomīgi. man gan pašai ar krievu valodu tādi pārpratumi laikam nebija, vismaz neatceros.
(Reply) (Parent) (Link)