Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
Oct. 25th, 2019 09:08 am

Divus mēnešus pēc tam, kad gaišā dienas laikā uz ielas Malmē ar vairākiem šāvieniem galvā nošāva sievieti ar zīdaini uz rokām, policija sadūšojusies publiskot par slepkavību aizdomās turētā fotogrāfiju, šoreiz pat neaizpikseļotu, un lūdz sabiedrības palīdzību aizdomās turētā meklēšanā.
Sabiedriskā televīzija atsakās šo attēlu publicēt, un atbildīgais darbinieks to paskaidro šādi: "SVT Ziņu raidījumu redakcija parasti nepublicē aizdomās turēto vai notiesāto personu vārdus vai attēlus. Runa ir par kaitējumu, ko publicitāte rada aizdomās turētajam vai notiesātajam. Šajā gadījumā tā ir aizdomās turēta persona. Dažreiz, izņēmuma kārtā mēs izvēlamies publicēt attēlu vai vārdu, tad, kad sabiedrības intereses ir nepārprotamas un svarīgākas par publicitātes nodarīto kaitējumu. Šajā gadījumā vērtēju, ka sabiedrības intereses nav svarīgākas, kaut arī attiecīgais noziegums ir slepkavība."

Upd. Pēdējo 18 dienu laikā Zviedrijā notikušas 14 spridzināšanas. Labie cilvēki toleranti un iekļaujoši rūpējas, lai būtu vairāk.

Tags:

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.