Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
Aug. 8th, 2019 03:08 pm

Gēteborgā 4 laupīšanas (divas no tām pie viesnīcām) piecu stundu laikā, Upsalā 4 izvarošanas četru dienu laikā, Landskrūnā spridzināšana pie pilsētas domes, Stokholmā piedraudot ar pistoli atņem pulksteņus, Malmē šaudās, kā tagad jau ierasts.
Kulturālās bagātības piemeklētos rajonos ežus un citus dzīvniekus izmanto futbolbumbu vietā vai nomētā ar akmeņiem, bet sievietes, kuras vienas staigā ar maziem sunīšiem, piekauj.
Ebreju ģimnāzisti Malmē liecina, ka Malmes ebreji pārceļas citur draudu un baiļu dēļ, ka Malmē vairs ir tikai trīs skolas, kurās ebreji var justies droši.
Pirms trīs gadiem, kad latviski tulkoja, izdeva un iestudēja Velbeka "Pakļaušanos", labie cilvēki nicīgi šņaukājās, ka tā nevar būt, jo nevar būt nekad. Tulkotājs Dimiņš grāmatas pēcvārdā pat neveikli taisnojās, ka tādu atpakaļrāpulīgu islamofobu un mitomānu tulkojis. Arī stāsts par romāna galvenā varoņa draudzeni ebrejieti Mirjamu, kurai nākas atstāt Sorbonnu, viņuprāt nevarēja būt tiesa. Tagad, tikai dažus gadus vēlāk, realitāte sāk panākt Velbeka rakstīto, un čaklie velkamisti var justies varen labi pastrādājuši.

https://www.expressen.se/kvallsposten/salomea-19-om-judehatet-vi-vagar-inte-visa-oss-ute/
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7275418
https://www.aftonbladet.se/a/4qV4mg/promo
https://nyheteridag.se/djurskyddsorganisation-invandrartata-omraden-bakom-okningen-av-djurplageri-mot-igelkottar/

Tags:

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.