Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
Jan. 22nd, 2019 03:28 pm viltotie vientieši

Zviedrijas Drošības policijas (Säpo) vadītājs Klās Frībergs intervijā saka: "Zviedrija un liela Rietumeiropas daļa ir bijusi naiva attiecībā pret teroristu organizācijām, aprēķināts, ka pašreiz Zviedrijā atrodas 3000 vardarbīgu ekstrēmistu." Šajā aprēķinā, gan viņš acīmredzot nav iekļāvis pat ne  Zviedrijā dzīvojošos Islāma Valsts kaujiniekus, jo to kopšana uzticēta nevis tiesībsargājošām iestādēm, bet Sociālo dienestu tantēm - Stokholmas Sociālais dienests gaidot, lai džihādisti paši nāk pieteikties un atradikalizēties, bet Gēteborgā tante Beta apmeklē viņus mājās. Sadarbību ar teroristu organizācijām Zviedrijas likumdevēji ir izvēlējušies nekriminalizēt.

Tikmēr trīs islāmisti šobrīd tiek tiesāti par terorakta gatavošanu - viņi iepirkuši lielus daudzumus ķimikāliju spridzekļu gatavošanai un plānojuši uzbrukumus konkrētiem objektiem. Viens no apsūdzētajiem strādājis Policijas augstskolā un cita starpā nodarbojies ar komunikāciju un ieroču telpu izbūvi.
Interesants ir iemesls, kāpēc šo teroraktu gatavotāji vispār atrodas Eiropā un Zviedrijā. Izrādās, ka nabadziņi te glābušies no Uzbekistānas drošības dienestiem, galvenais ķimikāliju iepircējs kā iemeslu patvēruma meklēšanai minējis arī to, ka Uzbekistānā, valstī ar 90% islāmticīgo, viņu vajājuši tāpēc, ka viņš ir praktizējošs musulmanis. Migrācijas dienests ir bijis tieši tik naivs, lai šādam absurdam noticētu.

Patiesībā nekādas naivitātes, protams, sen vairs nav, un viss notiekošais ir ļoti aktīvi izdarīta izvēle ignorēt riskus, kuri nesaskan ar "labo" cilvēku "progresīvo" pasaules uzskatu.

http://www.dagensjuridik.se/2019/01/stora-delar-av-vasteuropa-har-varit-naiva-3-000-valdsbejakande-extremister-i-sverige
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bettan-byvald-soker-upp-is-atervandarna
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/har-ar-mannen-som-atalats-i-terrormalet/

Tags:

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.