Bija visai amizanti un interesanti noskatīties acīmredzot tradicionālā, tipiski angliskā vārītu olu ēšanas rituālā. Tas tiešām vairāk līdzinājās rituālam nekā vienkāršām brokastīm.... (Labi, ka es atteicos no vārītām olām un aprobežojos ar dažiem grauzdiņiem ar kraukšķīgo Sainsbury's zemesriekstu sviestu - es nespētu turēt līzdi šim rituālam)
~Sagatavošanās darbi~
Viss sākas olu vārīšanu. Tās tiek vārītas pavisam nedaudz tikai tā, lai ārējā maliņa būtu cieta, bet dzeltenums ir pavisam šķidrs un baltums ir ļoti mīksts. Tad tiek panjemta parastaa latviešu šņabja glāzīte, kas kalpo kā olas turētāja aizvietotājs. Tiek sagatavoti divigrauzdiņi, apziesti ar sviestu un sagriezti ~ 1 - 1.5 cm platos salmiņos. Šņabja glāzīte tiek novietota uz šķīvja- tieši vidū. Šķīvja maliņa tiek vienmērīgā kārtiņā nokaisīta ar sāli un pipariem. Vienavārītā ola tiekievietota glāzītē, otra blakus uz šķīvja - lai gaida savu kārtu.
~Ēšana~
Ar tējkarotīti uzmanīgi tiek sasista olas čaumala tās virspusē. Uzmanīgi nolobām miziņu ~ vienai ceturtdaļai olas - tikai augšpusē. Ar karotīti tiek nocelta augšējā olas baltuma daļa, seko neliels pieskāriens ar uz tējkarotes uzlikto olas gabaliņu sālīti piparotajai šķīvja maliņai. Pirmais kumoss tiek apēsts. Tālāk nozīmīgu lomu spēlē grauzdiņu salmiņi, kas Anglijā tiekot saukti par "soldiers". Grauzdiņu salmiņi uzmanīgi tiek mērcēti olas dzeltenumā, pēc tam sālī un piparos uz šķīvja maliņas un ēsti. šis process turpinās tik ilgi kamēr paliek tikai olas baltuma ārējā daļa, kura tiek izēsta ar karotīti.
Smalki ne?
~Sagatavošanās darbi~
Viss sākas olu vārīšanu. Tās tiek vārītas pavisam nedaudz tikai tā, lai ārējā maliņa būtu cieta, bet dzeltenums ir pavisam šķidrs un baltums ir ļoti mīksts. Tad tiek panjemta parastaa latviešu šņabja glāzīte, kas kalpo kā olas turētāja aizvietotājs. Tiek sagatavoti divigrauzdiņi, apziesti ar sviestu un sagriezti ~ 1 - 1.5 cm platos salmiņos. Šņabja glāzīte tiek novietota uz šķīvja- tieši vidū. Šķīvja maliņa tiek vienmērīgā kārtiņā nokaisīta ar sāli un pipariem. Vienavārītā ola tiekievietota glāzītē, otra blakus uz šķīvja - lai gaida savu kārtu.
~Ēšana~
Ar tējkarotīti uzmanīgi tiek sasista olas čaumala tās virspusē. Uzmanīgi nolobām miziņu ~ vienai ceturtdaļai olas - tikai augšpusē. Ar karotīti tiek nocelta augšējā olas baltuma daļa, seko neliels pieskāriens ar uz tējkarotes uzlikto olas gabaliņu sālīti piparotajai šķīvja maliņai. Pirmais kumoss tiek apēsts. Tālāk nozīmīgu lomu spēlē grauzdiņu salmiņi, kas Anglijā tiekot saukti par "soldiers". Grauzdiņu salmiņi uzmanīgi tiek mērcēti olas dzeltenumā, pēc tam sālī un piparos uz šķīvja maliņas un ēsti. šis process turpinās tik ilgi kamēr paliek tikai olas baltuma ārējā daļa, kura tiek izēsta ar karotīti.
Smalki ne?