Vientuļais stepes vilks - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Dieva nāve

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

es hujeju:D 16. Feb 2011|13:20

goddes

1. Publicējiet tikai faktus, par kuru patiesumu esat pārliecinājušies.
Ja publikācijas saturs uzskatāms par pieņēmumu, baumām, spekulāciju, tā arī norādiet. Ja ir pamats aizdomām, ka kaut kas no publicētā varētu neatbilst patiesībai, miniet to savā materiālā. Apgalvojumus publicējiet tikai gadījumā, ja esat pārliecināts par to patiesumu.
2. Ievietojiet saites (atsauces) uz tiem jūsu aprakstītajiem citu autoru materiāliem, kas jau iepriekš tikuši publicēti internetā.
Šāda rīcība ļaus lasītājiem pašiem spriest par precizitāti un izpratni saistībā ar jūsu publikācijām. Lasītāji ir pelnījuši iegūt pēc iespējas plašāku pieeju faktiem, un tas viņus padara par aktīviem informācijas patērētājiem.
3. Veiciet dezinformācijas labojumus.
Konstatējot, ka esat atsaucies uz kādu patiesībai neatbilstošu informācijas avotu, veiciet attiecīgus labojumus, izmantojot uzticamāku informācijas avotu.
Ja neprecīzs izrādījies kāds no agrāk publicētajiem materiāliem, norādiet uz to un uzrakstiet attiecīgus labojumus.
4. Rakstiet savus materiālus ar tādu domu, it kā tos nebūtu iespējams labot.
Ar pārliecinošu attieksmi rakstīti materiāli, kuros nav jāveic labojumi, palielina ticamību. Atcerieties par grāmatām un drukātajiem medijiem, kurus nav iespējams labot! Lai arī pagātnes notikumu aprakstos var veikt labojumus, šos notikumus nevar padarīt par nebijušiem. Internetā ir iespējams veikt labojumus un dzēst materiālus, taču tā ne vienmēr ir laba pieeja.
Vienīgais izņēmums attiecībā uz dzēšanu pieļaujams gadījumā, kad netīšām atklāta personīga informācija par kādu personu. Atklājot, ka esat pārkāpis kādas personas uzticību vai ar tās pieminēšanu savā materiālā sagādājis tai neērtības, visa materiāla izdzēšana uzskatāma par ļoti godīgu situācijas risinājumu. Taču norādiet savā blogā, ka esat to izdarījis.
5. Atklājiet jebkādu iespējamo savu interešu konfliktu.
Lielākā daļa blogu veidotāju ir diezgan atklāti attiecībā uz savām darba un profesionālajām interesēm. Tā kā blogu lasītāju auditorija pamatā balstās uz uzticību, paša bloga veidotāja norāde uz iespējamo savu interešu konfliktu ir viņu pašu labā. Piemēram, rakstot par kāda uzņēmuma produkciju, autoram obligāti būtu jānorāda sava saistība ar šo uzņēmumu, ja tāda ir.
6. Norādiet, ja esat izmantojis apšaubāmus vai tendenciozus informācijas avotus.
Apšaubāmu vai tendenciozu informācijas avotu izmantošanas gadījumā bloga veidotāja pienākums ir skaidri norādīt uz šādu avotu, jo īpaši pretrunīgi vērtētu jautājumu aprakstos (starpvalstu konflikti, aborti utml.).

(Saīsināti no interneta mājas lapas http://www.rebeccablood.net/handbook/excerpts/weblog_ethics.html)
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.