Bērnības garša. |
4. Mar 2008|11:06 |
Ievu un korintes ogas. Uz malku kurināmās plīts malas ceptas kartupeļu šķēles sviestā. Ledenes par 3 rubļi/kg, iebērtas pelēkā papīra turzā. Šprotu pastēte uz siltas ķieģelīša maizes šķēles. Pirmpienis cepts ar kanēļa un cukura glazūru. Igauņu limonāde Kelluke (tulkojumā - zvaniņš, arī letiņiem kas līdzīgs bija, tik ne tik ass un gards, kautkāds spraita paveids). Kama ar kefīru. Korsik salmiņi un marmelāde tūbiņā, asāks gardums tūbiņā - Kosmoss. Cepti cukurbiešu salmiņi krāsnī. Vinigrets, kādu vairs neesmu ēdis. "Peldošās salas" vai želeja vaniļas mērcē. Tomātu sula kolhoza ēdnīcā un pencis. Tāda ir manas bērnības garša. |
|