Skandāli

« previous entry | next entry »
Feb. 9., 2008 | 11:44 pm

Nevienā no operas puisīša skandāla rakstiem nav tik daudz komentāru kā šajā - "Luterāņu baznīca no amata atbrīvo Valmieras draudzes mācītāju Korāli (papildināts)".

Iekopēju labākos:

anda, 09.02.2008 19:24

Šie stulbie ķengu komentāri lielākoties nāk no jauniešiem, kuri baznīcā kāju nav spēruši, ne Bībeli lasījuši, bet nomelnot inteliģentu, gudru cilvēku - tam daudz prātiņa nevajag. Šis garīgais cilvēks Valmieras draudzei bija brīnišķa dāvana. Ielūkojies cilvēka acīs - un tu zināsi par viņu daudz.

atejists, 09.02.2008 19:30

Labāk dzīvot atejā nekā špricēties, ostīt līmi vai izraisīt halucinācijas ar ritmisku rīmju skaitīšanu un dauzot pieri pret zemi...
Labāk tikt nolādētam nekā atzīt zīdaiņu slepkavību savas varas demonstrācijas nolūkā un mērķu panākšanā par morāles etalonu...

sm, sm@inbox.lv, 09.02.2008 19:36

Kad braucu ar vecu žiguli un staigāju 80 gadu uzvalkā, draudzes locekļiem bija kauns, ka viņiem tāds mācītājs( bērni jau arī kaunās, ja vecāki neatbilst' laikmetam). Kad iesēdos 10 gadus vecā ārzemniekā un uzvilku moderna piegriezuma uzvalku, kļuvu par mankārīgo rausēju. Diskusija pārsniedz patiesībā Valtera K. gadījumu. Mīļie, kādu jūs vēlaties redzēt luterāņu mācītāju? Ar kādu mašīnu drīkst braukt? Cik lielu dzīves telpu viņam drīkst atvēlēt? Vai tas , ko dara mācītājsir atalgojams darbs vai nav?

Rakstītājiem, lasītājiem., 09.02.2008 19:39

Lielākā problēma, mani mīļie, atrast iespēju paskatīties pašiem uz sevi no malas. Dancot pēc kāda stabules nav liela māksla, tad ātri nonāksiet purvā. Dievs mīl arī viszemāk kritušo grēcinieku (neatkarīgi no amata, kādu tas ieņem); ja viņš nožēlo un atgriežas pie Jēzus.
Sātans ir melis un slepkava no iesākuma. izvēlaties kam sekot un tad netiesājiet, lai paši netaptu tiesāti.

Jūda Iskariots, 09.02.2008 21:03

Jo košs sveiciens visām intām,andām un citām valmieruietēm,kuras elso jau otro dienu dēļ Korāļa padzīšanas no S.Sīmaņa draudzes ganībām! Ja jūs zinātu,cik daudzas citas viņa "avis" ar prieku šajās dienās uzelpojušas svaigu gaisu! Pēdējais laiks atvērt plaši visas Valmierā lielākās baznīcas durvis un izvēdināt tā cilvēka Dieva templī ievazāto naudas dvingu... Nauda,nauda,nauda - tā bija augstākais Korāļa dieviņš kopš sākta gala,kad viņš juta,ka nu ir ticis pie reālas varas pār ļoti iespaidīgiem nekustamiem īpašumiem,kurus pamazītēm vien sāka "apsaimniekot",palīgā pieaicinot gludi skūtus zēnus ar sakariem zonā. Valmieras pašvaldību Korālis centās slaukt kā pienīgu govi un kļuva pikts, kolīdz kādai viņa kārtējai iegribai tapa atteikts. Paldies Dievam,Korālis netika par Valmieras domnieku iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, pēc kurām kāds pilsētā labi pazīstams viņa pirmsvēlēšanu batāliju biedrs atviegloti noelsās - paldies Dievam,krustnesis ir prom! Baznīcas lietas jaukt ar naudu,politiku,šantāžu un visādām citādām šļurām - tā Valterīšam bija ikdiena un no tās viņš pat ne pussoli nepakāpa sānis arī svētku sprediķos. Apmātie turpināja klausīties, gudrākie pasūtīja Korāli ratā un brauca dievvārdus klausīties uz Rubenes un citām baznīcām. Tādas tās lietas ar Valmieras Korāli. Un tāpēc jo loģiskāks ir viss notikušais. Āmen.

ex valmierietis, 09.02.2008 21:50

Ir diezgan liela atšķirība starp to Korāli, kas sāka kalpot sv. Sīmaņa draudzē, kad viņš pēc ortodoksālā Kavača likās kā svaiga gaisa malks, un to Korāli, kurš šobrīd spēj domāt par naudu, naudu, naudu. Mācītājs mākleris man tomēr neliekas normāla parādība. Un mūžīgās liekulīgās vaimanas, ka dome baznīcu neatbalsta, tajā pat laikā tiek runāts par iespaidīgām zemes platībām, kas ir baznīcas īpašumā. Un vēl viena lieta. Pirms pāris gadiem gadījās būt vienās kāzās, un jaunais pāris izpauda, cik Korālis paprasījis par laulāšanu. Cits jauns pāris, kas bija pāris nedēļas iepriekš laulāti Cēsīs, aiz izbrīna iepleta acis, jo summa atšķīrās 3 reizes! Diemžēl Korālim ir ļoti alkatīga cilvēka reputācija. Es neapstrīdu, ka dažiem viņš varbūt nācis pretī, bet es zinu arī gadījumu, kad viņš ļoti nelāgi izsunījis piederīgos, ka par maz par bērēm samaksāts.

Jana, 09.02.2008 22:42

Korāli Valteru pazīstu jau no agras jaunības. Visi Limbažnieki to vien vēlējās lai tikai bērēs skanētu Valtera bals. Valters ir izaudzis un kļuVis ļoti populārs. Kurš gan negribētu lai viņu salaulā labs mācītājs. Kurš gan negribētu lai viņa piederīgo pavada labs mācītājs? Visi to gribētu. Valters ir viens. Mēs esam daudz. Cilvēks spēj tikai to ko viņš spēj. Un kāpēc tad viņam neuzlikt augstāku cenu par citiem , ja jau viņš ir tik pieprasīts? Kāpēc savos 40 gados skriet biezajiem par kapeikām klanīties? Tikai tāpēc ka viņš ir mācītājs? Mācītājs piedodiet nav dievs. Viņam arī gribās normāli savu dzīvi pavadīt. Tikai mūki dzīvo klosterī un atsakās no pasaules labumiem.

 

Striķis: | blīkšķēt | Add to Memories


Comments {1}

silvija

---

from: [info]silvija
date: Feb. 10., 2008 - 08:37 am
Striķis:

talāru drāma ir viens no latviešu kaismīgāk cienītajiem skatiem; un tīri ģeogrāfiski skaistā, senā baznīca izvietota gluži kā V.t. kamerzāle, tikai, jāsaka, krietni vēsāka, biezie, drošie viduslaiku cietokšņa mūri, vēsturiski pirmā no tā zālēm, precīzāk. tiesa, sekulārās mistērijas skatītājiem izmaksā krietni lētāk, attiecīgi arī svētuma saldkaisle - samērā ar biļetes cenu. ak, nezinu, ko es te pateicu, bet tādas nu ir domas.

Atbildēt