čīkstuļa pieraksti

gardenia

mizantrops, bet patiesībā nemaz ne.
antropologs, bet vēl īsti ne.
nekas vēl īsti ne. es vēl mācos.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
līdz labai mūzikai jāizaug.
  • un kāda tā būtu, tā labā mūzika?
    • tā katram sava. katrā laikā katram sava laba mūzika. man 2.klasē backstreet boys bija labā mūzika. tagad šostakovičs un radiohead, un bobs dilans, un pink floyd. pēc gada būs kaut kas cits. vienkārši... ar laiku atrodi labāku un labāku. un izpratne par labo mainās. tāpēc saku, ka līdz labajai jāizaug. tas kā ar operu. nu reti kurš aiziet pirmo reizi uz operu un momentā ir operas zinātājs un mīlētājs. operu iemācās klausīties ar laiku. izaug.
      • muuzika

        Pilnība piekrītu un nepiekrītu. šobrīd esmu nesaprotamās sajūtās, bet vēlos atbildēt uz atbildi. Vai tad visa mūzika, kas bjiusi "aizmuguras" vairs neliekas laba? man tā nav esmu atradis dažus gabalus kuri mani uzrunā tiko es viņus dzirdu kaut nedaudz, iekšā manī kāds dungo melodiju... un par to operu, zini tas ir gandrīz brainwashings. Tu ej, ej kamēr pieņem to un liekas, ka pat patīk un domāju uz tāda principa aktīvi darbojas komerciāla mūzikas daļa.
        Domāju labai mūzikai jāsaskan ar mūsu ieksējo pasauli, protams to arī ietekmē viss apkārt eošais. kas ir labs? kas ir pareizs.//,,,
        • Re: muuzika

          Nē, visa mūzika, kas ir "aizmuguras" pavisam noteikti nav nelaba. Es ar to savu pirmo apgalvojumu biju domājusi vairāk, ka vārds labs ir sinonīms vārdam kvalitāte. jo labs nav tas pats, kas patīk. man patīk arī štrunti, kurus nevar dabūt ārā no galvas, angliski ir tāds foršs vārdu savienojums "guilty pleasures". zini, ka tak nekā nav, bet patīk tāpat. katrā žanrā ir kvalitatīva, laba mūzika un ir štrunti, pakaļdarinājumi. patīk/nepatīk tur nespēlē nekādu lomu, manuprāt. labu/sliktu mūziku var objektīvi novērtēt.
          a par to operu - nu nezinu gan, vai brainwashings. kad iemācies lasīt, taču nesāksi uzreiz ar Hesi vai Kafku, bet gan droši vien ar, labākajā gadījumā, Aleksandru Milnu vai Hansu Kristianu Andersenu. vai tas nozīmē, ka pasaules klasiķi par tādiem atzīti brainwashinga rezultātā? :)
          bet vispār produktīvi, paldies par atbildi, tagad sapratu, ka moš vārda "labs" vietā jāizmanto kāds cits.
          • Re: muuzika

            patīk šis savienojums guilty pleasures...
            piemēram tagad mani labi uzrunā skumji, skumja dziesma, jo tā jūtos es.
            ar brainswashingu ir tā nu, ka zini sākumaa tev nepatīk, bet ar laiku iepatīkas un kaut kur aizdomājoties tas ir brainwashing, iespējams ne šī vārda negatīvajā nozīmē.
            patīkami, ka produktīvi, prieks lasīt tavus teikumus, jūtu, ka runāju ar kādu gudrāku par mani.
            • Re: muuzika

              mmh.. man ar tagad skumja dziesma.
              bet kāds tas patiesībā ir fenomens, nu, tā mūzika. man šķiet, ka man vēl jāatrod/jāpieredz kāds dvēseles stāvoklis, kuram neatrastos kāda piemērota melodija. un kas tad tas būtībā ir? tikai skaņas.
              un paldies par komplimentu, bet atļaušos nepiekrist. man šķiet, ļoti vienlīdzīga saruna.
        • Re: muuzika

          bet es noteikti nedomāju, ka mūzika, kas, piemēram, man ir patikusi iepriekš, ir slikta un nekvalitatīva. nebūt ne. bet es to ceļu no viena līdz otram, un līdz nākamajam mūziķim/mūzikas stilam redzu kā izaugšanu.
          ai, pati sapinos..
Powered by Sviesta Ciba