Labi audzināta sieviete ar smalkām manierēm - Rundāle - priecājos un lepojos

About Rundāle - priecājos un lepojos

Previous Entry Rundāle - priecājos un lepojos11. Aug 2011 @ 11:52 Next Entry
Katru reizi, kad ierodos Rundāles pilī, mani pārņem prieks un lepnums, ka atkal ir redzamas kādas pozitīvas izmaiņas un jaunas ekspozīcijas. Maijā ieraudzīju atklāto spēļu telpu ar senlaicīgu biljarda galdu un kijām, šaha galdiņiem, kauliņiem, kārtīm un aprakstu par citām spēlēm aristokrātiskā laika īsināšanai. Kamēr dzimtļaudis veica garlaicīgu un fiziski smagu darbu, lai nodrošinātu sevi un visus augstdzimušos spēlmaņus, radošie prāti lauzīja galvas un spēlējās ar krāsiņām, lai ieviestu jauna izskata un būtības spēles. Manuprāt, šī ir otra interesantākā telpa visā pilī.

Pirmā interesantākā ir šaura telpa pagrabstāvā, kur fotogrāfijās ir redzama Rundāles pils pirms restaurācijas - gan baltajā zālē piestiprinātie basketbola grozi, gan graudu kaudzes uz pils parketa, gan klases un darbmācības telpas - un, protams, nožēlojamā pils fasāde un "parks". (Ja nonāk šajā telpā, var atrast arī jaunas labierīcības, kurās gan nav velves, kā vecajās, bet nav arī padomju laika sajūtas.)

Prieks, ka arī rožu darzs tiek turēts līmenī, un katru gadu pie dārznieka mājiņas zied īpašā Rundāles zilā roze, ko dārznieks radījis aiz mīlas pret kādu pils saimnieci.

P.S. Nākamvasar gaidu uzlabojumus attiecībā uz kafejnīcām un restorāniem, lai uz gaumīgām terasēm varētu baudīt labu laiku, garšīgus ēdienus un dzērienus.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba