26 January 2010 @ 09:27 am
Turpinājums Nr. 5, jeb sievišķā daļa manā ceļojumā mūzikas bezgalīgajās ārēs.  
Laikam beidzot esmu nobriedis un saņēmies uzrakstīt par mūziku un albumiem, kas mani ietekmējuši, atstājuši savas pēdas un visādi citādi pavadījuši mani līdz pat šodienai manā muzikālajā ceļojumā. Takā darbs to visu apkopot ir diezgan apjomīgs, sadalīšu to vairākās daļās. Paldies Elīnai par pamudinājumu.

Šis ir turpinājums iesāktajam. Gribu tikai atgādināt, ka šie nav mani mīļākie albumi. Par tiem citreiz.



Šoreiz gribējās pieminēt tās sieviešu izpildītājas, kuru mūzika man ir tuva un mīļa, asociējas ar kādu manas dzīves posmu un atmiņām, tāpat, ka kad runāju par iepriekšējiem albumiem.


Kate Nash - Made of Bricks
Photobucket

Gadus 4-5 atpakaļ es nekad nepieļāvu domu, ka man varētu patikt kaut kas no popmūzikas. Bet pirms gadiem trīs, es iedraudzējos ar Radio SWH Lielo vakaru. Šķiet tur arī izdzirdēju, savā laikā tik populārās, Kate Nash dziesmas Foundations un Mouthwash. Kā jau rakstīju vakar - Dresden Dolls darīja savu. Nav labākas dziesmas kā pasūtīt čali kā Foundations. Keitas enerģiskā klavierspēle un visi pārējie instrumenti veido ļoti jauku un klausāmu popmūziku. Bet par visu vairāk man patīk viņas vienkāršība un dziesmu teksti. Šo albumu bieži ieslēdzu tīrot māju. Sievišķā enerģija!

Regina Spektor - Begin to Hope
Photobucket

Principā es neatceros, vai tikai nevajadzēja iepriekšminēto mainīt vietām ar šo, bet tam nav īpašas nozīmes,jo šos abus praktiski klausījos reizē. Nomainot vienam otru. Jau pagājuši vairāk kā trīs gadi kopš albuma iznākšanas, bet manās acīs tas nezaudē aktualitāti. Joprojām nespēju ieklausīties un pierast pie jaunākajiem ierakstiem. Ja Kate Nash CD bija dziesma ar ko "pasūtīt", tad šajā, ir viena no, manuprāt skaistākajām mīlas dziesmām - Samson. Lai nu kā, bet nu jau esmu iemīlējis arī jaunāko no Reginas - Far. Kad kādā no vasaras vakariem braucu ar velosipēdu pretī saulrietam un austiņās skanēja dziesma Better, es pirmo reizi mūžā apjautu cik liela dāvana ir spēja muzicēt un radīt mūziku.

Norah Jones - Feels like Home
Photobucket

Skaists albums ar skaistam dziesmām. Ja svētdienas rīta kafija un šīs saldsērīgās skaņas, diena būs ideāla apcerei un mierīgai atpūtai. Noras dziesmās gan klavieres ieskanas reti, jeb drīzāk tās nav pamatistruments, tomēr viņas samtainā balss mani paņēma un nav nekā labāka pēc nervozas dienas kā pāris dziesmu no šī CD. Šis ieraksts ir tik daudz apspriests, ka nevēlos izplūst liekvārdībā.