engelina


Komentāri

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
un kas?
Un ja nu gadās nokavēt vilcienu? Nu un? Un ja nošauj nepareizo zaķi?Ja nepieliec sāli un ēdiens šķebina?
Nu un?
Kas no tā mainīsies? Rīt viss būs pa vecam. nevar gruzīties par pagājušo. Pielika punktu, nu un?
Nāks un ies tie vecie ieradumi, domas un iedomas, bet nekas nemainīsies. Nav vērts raudāt dēļ izlieta piena, tajā jau tāpat ir daudz ūdens. Kādam sabrūk dzīve, kādu pamet, kādu paņemt atpakaļ. Kādam ir pēdējā cerība, kādam vairs nav. Un nu?
Bērni ir visa pamatā. Viņu vēlmes ir galvenās. Viņiem vajag visu un tikai tas ir svarīgi. Jūtas ir mazsvarīga,s bet arī tas ir jāpatur prātā. Nevar jau visu tikai kaut kā dēļ darīt, nemaz nezinot, kāpēc. Var jau melot kādu laiku, ka tas viss ir mazsvarīgi un nenozīmīgi, bet patiesībā, kad tas tiek atņemts, tam ir nozīme. Vislielākā.
var salauzt krēslu. Dakšiņu. Sirdi.
Un kas paliek pāri? vai ir kļuvis vieglāk? Vai pēc diviem gadiem var teikt, ka neko nejūt neviens orgāns, kuram kaut kādas maņas ir dotas? vai var teikt, ka vienalga?Kaut arī vienalga ir pārāk spēcīgs vārds arī tad, ja tik tiešām ir vienalga. Jo nevar būt vienalga. Tad ir pārāk smagi un vispār labāk ir nezināt, ja kādam ir vienalga. Tāpēc vajag domāt, ka ir nekas, nevis ir vienalga. Un tad iestājas pamiers. Miers nē, jo vēl ir par agru. Pamiers ir īstais vārds.
Un, ja uznāk vēlēšanās atgādināt par sevi. Nu un? nevar likt lasīt palagus tikai sava egoisma vadīts. Vajag domāt, domāt un aizmirst. Tā pavisam. Vai arī saglabāt tikai tās labās domiņas, tās pūkainās, kā zaķīši. Tās, kuras nesāp. Nu tās, kuras ir līdzvērtīgas nekam. Tā, lai pašam un pasaulei prieks.
Varēt ar sevi lepoties. Kā tas ir? Skaitās, ja neesi izdarījis neko ļoti sliktu, tikai tā, ka bišku grūti kādam paliek. Nu tiktāl, līdz tas neskar pašu, ir labi. Var jau aizdomāties par citiem, bet kad sirdī maziņš prieciņš, tad jau acis skatās citā virzienā. var jau būt, ka nepareizā. To tā grūti pateikt. Ja gribam būs diskrēti, tad teikt tā īsti jau neko nevar. Arī šantažēt citus nav smuki. Jo tā saka. Un tā jau laiakm arī ir. Jo kādam no kāda noteikti sirsniņa apsāpēsies.
Gana diskutēts. šodien ne. Un rīta jau būs jauna diena.
* * *

Read Comments

* * *

Reply to this entry:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: