"true song as real as my tears"(c)Cake - [entries|archive|friends|userinfo]
efa

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 22nd, 2006|11:41 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]coda
Date:July 23rd, 2006 - 02:29 am
(Link)
es pavadīju pēdējās stundas meklējot šo, tāpēc tev būs izlasīt.. :)

"..nav lielākas nelaimes, kas var atgadīties cilvēkam, kā argumentu nīšana. Tā izveidojas tādā pašā veidā kā cilvēku nīšana. Cilvēku nīšana rodas, ja pieredzes trūkuma dēļ pārāk uzticamies kādam - to uzskatām par caurcaurēm patiesīgu, veselu un uzticamu cilvēku, bet kad, mazliet vēlāk, konstatējam, ka viņš ir nekrietns un neuzticams, un ja sastopam arī vēl citu tādu pašu. Un, ja mums tas atgadās bieži un īpaši ar cilvēkiem, kurus esam uzskatījuši par saviem vistuvākajiem draugiem, mēs beidzot, daudzkārt kļūdījušies, sākam ienīst visus un uzskatām, ka vispār nav nekā veselīga nevienā cilvēkā. Vai tad tev nav gadījies to novērot?"
"Protams, gadījies," atbildēju.
"Vai tā nav kauna lieta?" turpināja Sokrats. "Vai nav acīmredzams, ka ķeramies pie cilvēkiem bez zināšanām par cilvēku dabu? Ja mēs to darītu, apguvuši šīs zināšanas, mēs izprastu pateisos apstākļus un aptvertu, ka ļoti krietnu un ļoti sliktu cilvēku ir maz, bet lielākā daļa atrodas vidū starp vieniem un otriem."


šeit es arī varu piebilst vēl ko citu - papildus jau sokrata sacītajam, nekad neko ne[sa]gaidīt no citiem.. un tad ir labi.. un tad jebkas, kas tiek izdarīts, ir kā patīkams pārsteigums.. un patiešām ir iespējams tā domāt un justies.. tikai ir jāmācās..
[to es saku tā, jo tiešām to mācos.. skola tāda, hehe.. bet nu laiks teikt arlabunakti :) un lai tev arī labi]
[User Picture]
From:[info]efa
Date:July 23rd, 2006 - 10:17 am
(Link)
paldies par pūlēm.
sanāk ka es biju domājis ka mums ir vesela sabiedrība - bet sabiedrība pievīla mani. =) tikai es tā isti neticēju "saprātīgai un veselai sabiedrībai".
mans naids no bailēm aug - tikai es neesmu bīstams(atšķirībā no "viņiem")