There's life - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Jul. 6th, 2011|10:14 pm
eerenpreiss
Tāpēc Rietumu civilizācijas iezīme - mūžīgā nāve un augšāmcelšanās, tās pārstāvjiem nesot sadomazohistiskas mīlas/baiļu sajaukumu attieksmē pret iznīcību :)

Rakstā visvairāk traucē t.s. subjektīvo un objektīvo datu sajaukšana un pašas autores neskaidrības gan par 'hipsteri Latvijā' (jēdzieniski plus kvantitatīvi), gan savas attieksmes nepozicionēšana (kāpēc vispār kādam "jāiesaistās politikā"?), pretrunas (sanāk, hipstera egocentrisms pilnībā savietojams ar, piemēram, zaļo domāšanu?), vēl kaut kādi vispārinājumi (pirmie vārdi - 'neviens negaida'!) un beigās spekulācijas par "jauniešu" izvēlēm.

Tiešām, ASV un vietējie hipsteri ir salīdzināmi savās izcelsmēs un pāris dzīves līniju gājumu iezīmēs. Bet ne vairāk; arī autore norāda uz vietējām sociālekonomiskajām īpatnībām, diemžēl šos vērojumus īpaši neattīstot. Vismaz manas apkārtnes cilvēki, kurus šodien Latvijā saukā(tu) par hipsteriem, politiskā apzinīguma līmenī jau krietnu laiku ir gana parasti. Runāt par kaut kādām pārmaiņām tikai viena! vērojuma - tēmu maiņas pēc Zatlera runas autores lasītajos blogos un tvītos - ir lieki. Bet, ja būtu jāapspriež jauniešu kā vēlētāju apziņa, daudz interesantāk būtu apdomāt viņu teju vai histērisko pārliecību rudenī, ka jāvēl par Vienotību un neko citu, viņu pēkšņās rindas pie iecirkņiem latv.val.referenduma jautājumā, un, jā, arī pēkšņais randiņš pie pils pēc Lēmuma... Oligarhu kapusvētku publika lielākoties bija jaunieši - un nevis "hipsteri". Kaut kas šūmējas, tam es piekrītu, bet politiskās apziņas izpētei būtu jāuzdod pavisam citi jautājumi.

Tā nu nav sanākusi ne subkultūras analīze, ne komentārs par politisko vidi Latvijā. Man pat žēl paliek - savā ziņā stereotipiskais hipsteris būtu bijusi laba metafora stat.vid. (D)ievzemītes iedzīvotāja attieksmēm. Garām palaista iespēja.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.