There's life - [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 12th, 2011|12:51 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

Reaģējot uz [info]divi_g reakciju - ja runā par bagātību un šķitumu, tad daudz interesantāk ir palūkoties, kāpēc pašu amerikāņu vidū joprojām spēcīga ideja par ASV kā ekonomiski progresīvākās pasaules valstu pārstāvi (ok, nerevificēts apgalvojums), ja reiz (neskaitot 20.gs 90.tos) mājsaimniecību ienākumi ir visai stagnātiska rakstura (ok nr.2 - man šādi grupu vispārinājumi patīk vairāk kā sociāli abstraktākie kvintiļu dalījumi).
Tikai neoliberālās ideoloģijas attīstības priekšstata spēks vien? Nu nez.
linkh

Comments:
From:[info]divi_g
Date:January 12th, 2011 - 11:06 am
(Link)
Man liekas, ka viņi drīzāk runā par pasaules lielāko ekonomiku (konkurējot gan ar ES, bet tā tomēr nav atsevišķa valsts - citādi ar krietnu atrāvienu no Japānas & Ķīnas) + varbūt vienu no inovāciju līderiem (kaut gan par to es nebūtu pārliecināts).
From:[info]eerenpreiss
Date:January 12th, 2011 - 11:42 am
(Link)
(joprojām runāju bez faktiem) well, jau šādu kvalitāšu piesaukšana, imo, implicē pārliecību par labāku indivīda dzīves kvalitāti. Pie nosacījuma, ka diskutē aptuveni līdzīgu politisko režīmu pārstāvji.
From:[info]divi_g
Date:January 12th, 2011 - 12:10 pm
(Link)
Par indivīda dzīves kvalitāti ir citi rādītāji :)
From:[info]eerenpreiss
Date:January 12th, 2011 - 12:53 pm
(Link)
tikai priecātos kādreiz piefiksēt ikdienišķos strīdos vai politiķu runās arī tādas tēmas kā zīdaiņu mirstības, tuberkulozes saslimstības vai kaut vai brīvprātīgā darbā tērētā laika nacionālos rādītājus :)
From:[info]divi_g
Date:January 12th, 2011 - 01:04 pm
(Link)
Politiķu runas, ha.