There's life - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kaut pastalās, bet liberāli Jun. 2nd, 2010|08:24 pm

eerenpreiss
Mājsaimniecību aptaujas ir viens no virzieniem, kurā jāmeklē statistiskas pirminformācijas tālākām interpretācijām par Lielās Krīzes laikiem un to iespējamiem noslēgumiem. A tā Vairums Ekonomikas Eksperti skaita inflācijas un bezdarba svārstības, un IKP krituma svārstības, vienlaicīgi neatsakoties no domas par Latvijas būšanu ārpus ekonomikas principu kanoniem, ko gan baidās pateikt skaļi.

  • "Pēc aptaujas datiem 75% mājsaimniecību atzina, ka pēdējo 12 mēnešu laikā to ekonomiskā situācija ir pasliktinājusies (laukos – 71%, pilsētās – 76%)";

  • "Ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanai būtiski ir mājsaimniecību finanšu uzkrājumi, taču četras piektdaļas (79%) mājsaimniecību atzina, ka tādu vispār nav";

  • "pēdējo 12 mēnešu laikā ir notikušas arī nelielas pozitīvas izmaiņas: 11% no mājsaimniecībām, kuru locekļi meklēja darbu, kāds no viņiem to ir atradis, bet 7% no mājsaimniecībām, kurās bija strādājošie, atzina, ka kāds no tajās dzīvojošiem ir atkal sācis strādāt pilnu darba laiku"


Skaidrs, arī šīm aptaujām ir virkne specifiku, labprāt apskatītu metodoloģiju, bet nu, tendences neapstrīdami saka, ka krīzes otro vilni bez materiāliem (!) ārvalstu palīdzības sūtījumiem ļoti daudz mājsaimniecību pārlaidīs ar minimālu dzīves kvalitātes līmeni. Un te es domāju nopietnus apmērus, ne šobrīd ar labdarības organizāciju palīdzību pārdalītos.

p.s. pieminot Kasandru - nākotnes sabiedrības pētoņi xxi gs pirmās puses lielāko sociālo mistēriju topu skaitā varēs iekļaut jautājums par to, kāpēc Latvijā turpināja valdīt bailes un paranoja no socdemokrātiskos principos balstītām valsts politikām. 80% iedzīvotāju - dažu soļu attālumā no ūtrupes, bet daži publiski nekautrējas paziņot par progresīvo nodokļu ļaunajām nivelējošajām īpatnībām, saucot sevi par 'tautas kustību' (šoreiz kreņķē ne tik daudz ekonomiskās pamatotības tēma kā priekšstats par nesakaitināmo sabiedrību. Un tas laikā, kad valsts ienākumus uzņēmēju aktivitātes papildina ļoti netieši. E (par pēdējo linku paldies divi_g )
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.