drako

(no subject)

May. 18th, 2007 | 10:47 pm
From:: drako

1) Tas ka smieklīga - nez. Kā kurš. Ļimonovs ir radījis kaut kādu spēku, kas līdz šim ir bijis ļoti dzīvotspējīgs neskatoties uz visām Kremļa vajāšanām. Tas bija fanātiķu bars, kurus vienoja kaut kāda mistiska vienotības sajūta. Tas ir kaut kāds konglomerāts, kur nostaļģija pēc sarkaniem karogiem un spēcīgas, krieviski patriotiskas varas kremlī ir radījusi jaunu spēku kuru ir grūti klasificēt. Ļimonovs nav nedz biznesmenis nedz jurists. Viņš ir rakstnieks un diezgan veiksmīgs politiskais avantūrists.

Par pārējiem grūti spriest. Kasparovam liekas aizraušanās ar šahu ir kaut kur sabojājusi galvas smadzeņu darbību. Parasti itkā inteliģenti cilvēki uzvedas savādāk ...

2) Kas ir neo-con? Neokonservarīvie, vai kas? Ja kas krievi streso tieši par sociālistu, kuru Sarkozi ir ielicis par jaunā kabineta ārlietu ministru.

3) Ahā - tagad skaidrs ar lietuvu. Laikam mums arī steidzami jāpārdod VN tai pašai Polijai :)

4) Par Čečeniju zinu. Ļoti sīki viņai savulaik sekoju. Īpaši pēdējai kampaņai. Par ārējo agresiju - nezinu. Ka nesanāk, kā ar Staļinu Hitleram. Visu laiku domāja, ka Krievija ir represiju un komunistu terora novājināta, bet izrādījās tomēr pietiekoši labi organizēta, lai no kara sev noplēstu kaut kādus laurus vismaz ģeopolitiskās vērtībās (Maskavas kontrolētais Varšavas pakts).

Karš Čečenijā ir beidzies. Kremlis itkā ir savu panācis. Daudz ko iemācījies. Citu karu, kas tukšotu Kremļa resursus nav. Tātad ir brīvie resursi ko ieguldīt kaut kur citur.

Ir skaidrs, ka šobrīd viss šis jampadracis ir Krievijas specifiskā priekšvēlēšanu kampaņa. Savulaik arī Čečenija bija savā ziņā daļa šīs priekšvēlēšanu kampaņas.

Jautājums - kas būs turpinājums šai priekšvēlēšanu kampaņai, kura manuprāt ir vēl tikai sākusies? Vai tā būs tikai asu vārdu apmaiņa rietumu virzienā, vai arī būs vēl kas taustāmāks? Tallina protams nav Čečenija, tomēr Tallinas notikumi bija kas reālāks, kā vienkārši populistiskas deklarācijas ...

Link | view all comments


Reply

From:
(will be screened if not a friend)
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.