drako

(no subject)

Feb. 12th, 2007 | 04:10 pm
From:: drako

pujāts? Vo beidzot viens inteliģents cilvēks :D

Ja es pareizi saprotu, tad kritizēt jaunos literātus tagad ir moderni - viņi arī paši par sevi nav pārāk augstās domās:

Vai Tev ir svarīgi apzināties savu vārdu iedarbīgumu?

- Nē, man tas nav svarīgi.

Gaidīju, ka jautāsiet: kā vērtējat mūsdienu dzeju? Biju sagatavojis atbildi, ka mūsdienu dzeja ir drausmīgi primitīva. (Es par savējo neko nedrīkstu teikt, jo tā ir dzejnieku pieticība, tas ir labais tonis.) Es saprotu, ka ir cilvēki, kam tā dzeja patīk, un tas ir ok. Bet mani reāli kaitina, ka tā saucamajiem dzejas mīļotājiem tas ir kaut kāds iztikas ekvivalents. Jā, protams, cilvēki grib izpausties. Bet kā viņš var izpausties, ja viņam nav sajēgas par neko. Vienīgais veids ir dzeja, jo tas ir visvienkāršākais. Viņš taču nevar izpausties, spēlējot fagotu, jo to ir jāmāk. Bet rakstīt viņš māk. Un vienkārši raksta kaut ko, tuftu absolūtu.

Es gribētu, lai dzeja būtu kaut kas daudz sarežģītāks, nekā tas ir, lai cilvēkiem neceltos roka rakstīt dzeju, lai viņiem būtu kaut visminimālākā pietāte, nevis tāda akadēmiskā, bet riebums pret sevi brīdī, kad viņš vienkārši kaut kādu sūdu raksta.

Meitenei ir jābūt īpaši talantīgai, lai nerakstītu kaut kādus murgus. Protams, arī zēni raksta drausmīgākās atejas. Un tā visa ir tā saucamā jaunā dzeja.

Tradicionālā dzeja? Rainis ir izcils, par to nav divu domu. Bet nevar salīdzināt tos laikus ar šī brīža situāciju, jo tagad jau katrs, kam nav slinkums, un tāds, kuram ir slinkums, kaut ko raksta.

(c) marts pujāts.

googles kopija te

Link | view all comments


Reply

From:
(will be screened if not a friend)
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.