Sēklu daudz, bet ūdens apkārt vēl vairāk - Mainās tikai cipars [entries|archive|friends|userinfo]
Domu arbūzs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mainās tikai cipars [2. Jan 2012|20:25]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[jūtos |lepna]
[skan |YūTūb favorītu liste]

Tikko aizvadīti divi jaunie gadi - globālais, kas jau n-to reizi solās nest pasaules iznīcību, it kā pasauli jau nenīdētu ārā vispārējais stulbums, un mans personīgais, padarot mani ne tikai par gadu vecāku, bet cerams arī par mazliet saprātīgāku homo sapiens sapiens. Fakts, ka šie abi datumi teju vai sakrīt, mani vienmēr ir atpestījis no viena bezjēdzīga pārdomu brīža katru gadu - var abiem notikumiem, kuru dēļ cilvēks mīl tukši filozofēt par savas dzīves jēgu (vai tās trūkumu), veltīto refleksijas tējas pauzi apvienot vienā. Laika un enerģijas ekonomēšanas nolūkos, ziniet.

Toties šoreiz (gribēju jau rakstīt šogad, bet sapratu, ka maķenīt esmu nokavējusi; nu kādas dienas divas) šim pasākumam (lasi: refleksijai pie tējas krūzes) veltīju krietni daudz laika. Iespējams, daudz vairāk laika nekā pēdējos piecos gados kopā. Un roku uz tās vietas, kur jābūt sirdij, liekot, varu apzvērēt, ka tas nebija ar nolūku (nedz mazohistisku, nedz pseidointelektuālu); pirmo reizi bija sajūta, ka vajag. Vajag šo to pārdomāt, sakārtot pelēko šūniņu plauktos un, pats galvenais, mazliet (varbūt mazliet vairāk kā mazliet) ar sevi vienoties. Daļēji, šķiet, pat sanāca, bet to jau laiks rādīs. Lai nu kā, dalīties ar pārdomu augļiem gluži negrasos; pietiek jau, ka vajadzēja atzīties pašā muļķības vainagotajā procesā, jo traki sapriecājos par savu vecuma neglābjamo tuvošanos.

Savukārt šīs dienas prieciņš bija atklāsme, ka 2012to esmu sagaidījusi ar tieši nevienu jaunu (vai nospodrinātu vecu) apņemšanos. Tik neizmērojama sajūsma no manas puses saistībā ar šo faktu ir nevis tāpēc, ka esmu nonākusi bezmērķīgas eksistences pašplūsmā bez vēlmes dzīvē ko mainīt, bet gan, jo beidzot esmu tikusi līdz tādam brieduma stāvoklim (par lielu pārsteigumu sev), ka lēmumus sāku īstenot uzreiz nevis rīt, pirmdien vai nākamajā gadā. Jā, jā - uzreiz. Un neticēsiet, bet tā ir samērā laba metode, kā realizēt mērķus. 

Vispār jūtos traki lepna par sevi un tā.





Linkir doma