Bildēts, protams, ar pagali, bet rijamā būšana skaidra tāpat.
Rīsi ar dārzeņiem:
Tvaicētie rīsi 4 paciņas
1 baklažāns
2 saldās sarkanās paprikas
1 sarkanais sīpols
2 saujas šampinjonu
1/2 ķiplokdaivas
- sagriežam smalki dārzeņus, piespiežam ķiplokus, garšvielas nelietojam un cepam olīveļļā līdz gatavi, tikmēr būs novārījušies rīsi (vāram 10 minūtes, pieberam 3 ēdamkarotes sāls un vāram vēl 10 minūtes) un visu samaisa kopā.
Vista:
6 vistas kājiņas un 2 filejas
2/3 burciņa ar Krievijas sinepēm
2 ēdamkarotes medus
1 ēdamkarote majonēze
Malta saldā paprika
Citronpipari
Sāls
Mazliet koriandra
3 ēdamkarotes olīveļļas
3 apelsīni
- Saliek visas sastāvdaļas bļodā un kārtīgi izspaida cenšoties gana daudz labumiņa pasmērēt zem ādiņām, pēc tam vistu liek ledusskapī zem sloga, lai iemarinējas kādas 30minūtes (jo ilgāk, jo labāk), pēcāk kārto cepamtraukā uz apelsīnu šķēlītēm (gan augšā, gan apakšā un pārlej visu ar pārpalikušo marinādi). Trauku pārklāj ar folliju un cep stundu krāsnī.
Salāti:
1 kastīte mazo tomātu
1/2 kastītes spinātu (Orģinālā bija paredzēta rukola, bet tā bija vietējo veikalu deficīts)
1 buntīte loku
1 branga sarkanā sīpola šķēle
- visu sagriež, samaisa, garšvielas šoreiz neizmantoju.
Mmmmm, vista izdevās garda, salda un apelsīnīga! Salāti svaigi, rīsi nepārsālīti! Un alus ideālā vēsumā!
Šoreiz kopējās izmaksas ap 10ls, bet paika 3 dienām.
Gardu rīšanu!