dinciite

Maģistra darba aizstāvēšana

Jun. 7th, 2018 | 04:34 pm
From:: dinciite

Tas nu ir padarīts. Četri semestri noslēgušies. Esmu atkal brīvs cilvēks.
Aizstāvēšana bija daudz trakāka nekā es gaidīju. Mat analīzes katedra pret statistiķiem karoja pēc pilnas programmas. Viens otru “apmētāja” ar jautājumiem pat to, kur tas vispār vajadzīgs un kāpēc pieminētas tādas teorēmas. Mans recenzents arī izcēlās. Vakar saņēmu tīri jauku e-pastu ar dažiem komentāriem. Šodien situācija bija jau krasi mainījusies. Ja vakar viss tā labvēlīgi, tad šodien varēja manīt, ka šorīt mērķis ir meklēt kļūdas nevis izvērtēt padarīto. Bija pat tādas norādes uz nepilnību, kur citi pasniedzēji nevarēja recenzentam piekrist. Dikti nepatīkami. Īstenībā pat neviena kļūda netika uzrādīta. Toties rakstības stils piedzīvoja skarbu kritiku. Un tad tur kaut kas vēl neesot pietiekami skaidri uzrakstīts (vai varbūt pietiekami rūpīgi izlasīts?)
Bet pats saldais ēdiens bija atstāts uz beigām. Pēdējā runātāja dabūja visskarbāko kritiku. Likās, ka emocijām pāri plūstošā recenzente apraudāsies, aizstāvot savas dārgās nestriktās kopas. Viņu pat nācās pārtraukt.
Tiku pie 9. Zemākā atzīme kursā - 5. Pēc dzirdētā nepateiktu.
Darba vadītājs divām no trim (kas pie viņa rakstījām) pasniedza puķi. Par to gan es biju ārkārtīgi pārsteigta. Tas vismaz atspēko recenzenta šī rīta neadekvātos gājienus. Jā, manuprāt jautājums par maģistra darba mērķauditoriju nav korekts.

Link | view all comments


Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: